18 / 05 / 2024

semt pazarına alternatif

semt pazarına alternatif

Türkiye'deki pazar yerlerinin yüksek standartlara kavuşturulacağına işaret eden Hayati Yazıcı, geleneksel semt pazarlarını alışverişin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılacağı alanlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi...

Türk emlak şirketi Uganda pazarına girdi

Türk emlak şirketi Vaal Real Estate, yaklaşık 30 milyon dolarlık projesiyle Uganda pazarına girdiğini bildirdi. Cadenza adı verilen konut projesinde 2027 yılında yaşamın başlaması planlanıyor.

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.

Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!

Tesla, yakın zamanda Türkiye pazarına giriş yaparak adından söz ettirmeye başladı. Bu gelişmenin ardından, WORLDEF tarafından düzenlenen World Ecommerce Forum'da düzenlenecek bir çekilişle bir kişiye Tesla Model Y hediye edilecek.

Togg yeni yol haritası belli oldu! Dünya pazarına çıkıyor! Yerli otomobil Avrupa'da fırtına gibi esecek!

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, dünya pazarına çıkıyor. Togg 2024 yılı itibarıyla Avrupa'da da boy gösterecek. İşte detaylar...

Resmi açıklama geldi! Tesla Türkiye pazarına giriyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Ütopya Turizm İnşaat'ın şirket payları yakın izleme pazarına alındı!

Ütopya Turizm İnşaat'ın Utopia World Hotel'in satışını gerçekleştirmesinin ardından Borsa İstanbul yönetimi tarafından, şirket payları yakın izleme pazarına alındı.

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri ne oldu?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini raporladı. İşte raporda yer alan o değerlendirmeler...

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri!

Cushman-Wakefield tarafından Covid-19 Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri raporu yayınlandı. Raporda, yatırımcılar ve kullanıcılar odaklı değerlendirmeler yapıldı...

İnşaat sektöründeki kriz, iş jeti pazarına mı yansıyor?

Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanan krizin, iş jeti pazarına da yansıdığı iddia edildi.

Türk inşaatçılar Venezuela pazarına girecek!

Türk müteahhitleri Venezuela pazarına girmeye hazırlanıyor. Türkler, konut açığı olduğu belirtilen ülkede konut projeleri ve metro yatırımı yapacak.

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

semt pazarına alternatif Haberi

semt pazarına alternatif

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, semt pazarına alternatif alanların oluşturulmasına yönelik düzenleme getirdiklerini ve bunun birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanmasının beklendiğini ifade ederek, "Pazar yerlerinin belediyelerin yüzde 50'sinden fazlasına sahip oldukları iştiraklerince de kurulup işletilebilmesine imkan sağlıyoruz" dedi. Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık binin üzerinde pazar yeri, 300 bine yakın pazarcı esnafının olduğunu kaydederek, kamuoyunda "Hal Kanunu" olarak bilinen 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun" ile sebze ve meyve ticareti sektöründe köklü dönüşümler öngörüldüğünü belirtti. 


Türkiye'deki pazar yerlerinin yüksek standartlara kavuşturulacağına işaret eden Yazıcı, geleneksel semt pazarlarını alışverişin daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılacağı alanlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda, pazar yerlerinin belirli...