28 / 04 / 2024

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.



AR-GE, inovasyon, yazılım geliştirme, entegrasyon ve çözüm sağlama alanlarında faaliyetlerde bulunan yerli yazılım firması MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji sektöründe güçlü bir marka olma amacıyla yatırımlarına hız verdi.

MİA Teknoloji tarafından yapılan açıklamada, Enerjey Enerji’nin Avrupa’nın yenilenebilir enerji alanında öne çıkan pazarlarından biri olan Romanya’da faaliyet göstermesinin hedeflendiği ifade edildi.

Şirketin, yatırım yapacağı Romanya pazarında fotovoltaik solar enerji ile ilgili projeler geliştirmesi, öz kaynaklar veya uluslararası finans ve yatırım kuruluşları ile ortak girişim projelerini hayata geçirmesi ve anahtar teslim proje ve mühendislik, tedarik ve inşaat hizmetleri vermeyi planladığı belirtildi.

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

YAPAY ZEKA İLE YAZILIM ÇÖZÜMLERİ

Enerjey Enerji A.Ş Genel Müdürü Gökhan Dilek, tüm dünyada enerjiye olan ihtiyacın her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, “2050 net sıfır karbon ve küresel ısınmayı 1,5°C ile sınırlandırma gibi bir hedef var. Biz de şirket olarak bu hedef doğrultusunda hareket ediyoruz. Tam bu noktada da yenilenebilir enerjinin önemi giderek öne çıkmaya başlıyor. Net sıfır karbon hedefi için 2050 yılına kadar yenilenebilir enerjinin toplam elektrik üretimi içerisindeki payının %86 düzeylerine çıkması gerekiyor. MİA Teknoloji olarak biz de iştirakimiz Enerjey Enerji ile hızla büyüyen yenilenebilir enerji pazarında emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu konuda sürekli olarak yatırım planlamaları yapıyoruz. Şirket olarak sahip olduğumuz Ar-Ge ve inovasyon gücümüzle, sürdürülebilirlik bakış açımızla sektörde öncü bir oyuncu haline gelmeyi amaç edindik. Avrupa ülkeleri arasında cazip bir pazar haline gelen Romanya’da faaliyete geçmek için hızlı adımlarla ve büyük bir heyecanla çalışmalarımıza başlıyor olacağız. Portföyümüze sürekli olarak yeni pazarlar ekleyerek sektördeki varlığımızı daha da güçlü hale getirmek için çalışıyor olacağız” şeklinde konuştu.

Enerjey Enerji’nin, geleceğin yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri alanında Ar-Ge geliştirmek amacıyla Nisan 2023’te kurulduğunu belirten Dilek, “MİA Teknoloji’nin kurucu ortağı olduğu Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji sektöründe yapay zeka ile yazılım çözümleri sunmayı ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim santralleri yatırımları yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

 


Geri Dön