02 / 05 / 2024

Yazın tatil planı yapanlar dikkat! Sezonda bu fiyatlar sizi şok edecek!

Yazın tatil planı yapanlar dikkat! Sezonda bu fiyatlar sizi şok edecek!

Kış aylarını yaşadığımız bugünlerde yüzbinlerce kişi daha şimdiden tatil planları yapmaya başladı. Ancak bilindiği üzere enflasyon nedeniyle fiyatlar hemen her gün yükseliyor. Peki yazın bir otelde ya da tatil köyünde tatil hayali kuranları nasıl fiyatlar bekliyor olacak? Şok olmamak için şimdiden b



Bu haber, hayallerdeki yaz tatilini iple çekenler için. Özlemini duyduğunuz o tatil, fiyatlar nedeniyle sizi şok etmesin.

Zira özellikle asgari ücretle birlikte artan personel maliyetleri ve enerji fiyatları nedeniyle konaklama tesislerinde de fiyatlar bir hayli arttı.

Özellikle seyreden yüksek enflasyonla birlikte maliyetlerinin çok arttığını söyleyen turizm sektörü temsilcileri yaz sezonunda fiyatların en az yüzde 60-70 oranında zamlanacağını bildirdi.

Yazın tatil planı yapanlar dikkat! Sezonda bu fiyatlar sizi şok edecek!

Bazı otellerin yüzde 200’leri aşın zam oranları açıkladığına dikkat çeken sektör temsilcileri, yerli turistin fiyat avantajı için erken rezervasyona yönelmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Bloomberg HT’den Cemre Nur Karaca’nın haberine göre, tatil hayali kuran yerli turisti bu yıl yaz yüzde 60-70'ten başlayan zamlar bekliyor.

Konaklama fiyatlarıyla ilgili yorumda bulunan sektör temsilcileri, asgari ücretle artan personel maliyetleri ve enerji fiyatlarındaki yükselişi gerekçe gösterirken yaz tatilinin şimdiden planlanıp erken rezervasyon imkanlarının kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor.


Geri Dön