28 / 04 / 2024

YDA Group, Kazakistan projelerini devam ettirecek!

YDA Group, Kazakistan projelerini devam ettirecek!

YDA Group'un yurtdışı faaliyetlerindeki en önemli kilometre taşını Kazakistan oluşturuyor. YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, yaptıkları pazar araştırmasında Kazakistan'da yatırım yapmanın önemini gördüklerini belirtti.



YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Bugün bu kararımızda hiç yanılmadığımızı daha iyi görüyoruz. O tarihten bu yana başarılı projelere imza attık, umarım daha uzun yıllar da atmaya devam edeceğiz. Daha önceki dönemlerde Kazakistan'da iş yapan bazı Türk firmaları Türkler'e karşı bir önyargı oluşmasına sebep oldu. Ancak bizim gibi yaptıkları projeleri tamamlayan firmalar, bu önyargıyı bir nebze olsun sildi.  Önümüzdeki yıllarda da Kazakistan'da farklı projelerde yer almaya devam edeceğiz" dedi. 

Kazakistan'da 2001'den bu yana faaliyet gösterdiklerini ve EXPO 2017 projesinde de yer almayı planladıklarını söyleyen Hüseyin Arslan, ülkenin bina inşaat projeleri yerine eski sanayi tesislerinin renovasyonu ve istihdam artırıcı yatırımlara öncelik vereceğini ifade etti. Bu proj elerde yer almayı hedeflediklerini belirten Arslan, Kazakistan'ın geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. Arslan, "Çok ciddi ve büyük çaplı projelerin hayata geçirilmeye devam edileceği Kazakistan'a yeni girecek firmalara tavsiyem, uzun vadeli bakmaları ve her yeni girilecek ülkede olabilecek sorunları göğüsleyerek, kaliteden ve iş bitim zamanından ödün vermeden aldıkları işin sorumluluğunu yerine getirmeleri. Ancak bu prensiplere bağlı kaldıkları sürece Kazakistan pazarında kendilerine sağlam bir yer edinebilirler. Diğer bir önemli nokta ise kültürel farklılıklar. Kazak kültürünü ve hassasiyetlerini öğrenmek pazara yeni girecekler için avantaj sağlar" dedi. Kültür farklılıklarından dolayı lokal personelle sıkıntılar çıkabildiğini ancak tarih birliği sebebiyle zaman içinde bu farkların törpülendiğini söyleyen Arslan, işçi lisansları konusunda da proje büyüklüğüne göre orantısızlıklar çıkabildiğini de iletti. 


Malzeme temini konusunda şu ana kadar Kazakistan'da bir sorun yaşamadıklarını dile getiren Hüseyin Arslan şunları söyledi: "Rusya'da son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler ve kur hareketleri sonucu fiyat dengesizlikleri oluştu. Bunun dışında gerek Türkiye gerek diğer ülkelerden malzeme temininde bir sorun yok. Kazakistan; Devlet Başkanı NurSultan Nazarbayev liderliğinde 2050 yılına kadar hedefleri, planlamaları belirlenmiş, siyasi istikrarı olan ve özkaynakları çok güçlü olan bir ülke. Böyle bir ülkede doğru, kaliteli ve zamanında teslim edilen projeler yaparak, Kazakistan ve CIS ülkelerinde yerimizi her geçen gün sağlamlaştırdığımıza inanıyoruz. Kazakistan'da imza attığımız projeler bizler için özellikle diğer ülkeler nezdinde çok büyük bir referans." "Dünyanın en büyük 10 müzesinden birini yaptık" Hüseyin Arslan, YDA'nm Kazakistan'da gerçekleştirdiği projelerle ilgili şu bilgileri verdi: "Almaata'da Almaly Şehir Kulübü, Maxima Rezidansları, Almaata Finans Merkezi'nde Bank Turan Alem Merkez Binası ile Kazkommertsbank Merkez Binası gibi yüksek teknolojik binaları tamamladık. 2012'de Astana'da Esentai Alışveriş Merkezi'ni inşa ettik. Bu yıl hizmete açılan Astana'daki Kazakistan Milli Tarih Müzesi büyük bir projemiz. Proje, toplam 147 bin metrekare alan üzerinde 7 sergi salonu ve ofisler ile 8 katlı bir müzeyi içeriyor. Bu, dünyanın ilk 10 müzesi arasında yer alan bir proje. Devam eden diğer bir projemiz de Astana su arıtma tesisi, 45 milyon dolarlık projeyi 2016 Mart ayında tamamlamayı planlıyoruz." 


Dünya Özel Ek



Geri Dön