06 / 05 / 2024

YEM Yayın'dan, Erginoğlu - Çalışlar Seçilmiş İşler Kitabı!

YEM Yayın'dan, Erginoğlu - Çalışlar Seçilmiş İşler Kitabı!

Erginoğlu & Çalışlar mimarlık ofisinin gerçekleştirdiği projelerden derlenen seçki, Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler 19932010 adlı kitapta bir araya geldi. Kitapta, bir çok proje açıklamalarıyla birlikte ayrıntılı olarak inceleniyor.



Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezinin yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, kültür ve sanat konu başlıklarındaki kitaplara bir yenisini ekledi. Türkiyenin önde gelen mimarlık ofislerinden Erginoğlu & Çalışların 1993-2010 tarihleri arasında gerçekleştirdiği projelerden derlenen bir seçki, YEM Yayın tarafından kitaplaştırılarak, Türkçe Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler 19932010 adıyla ve İngilizce  Erginoğlu & Çalışlar / Selected Works 19932010 adıyla iki ayrı cilt halinde yayımlandı.

Erginoğlu & Çalışlar mimarlık ofisinin 1993-2010 yılları arasına tarihlenen 38 seçme projesi bu kitapta eskizler, mimari çizimler, diyagramlar, maket ve bina fotoğraflarının yanı sıra proje açıklamalarıyla birlikte ayrıntılı olarak inceleniyor. Kitapta; Uğur Tanyelinin Erginoğlu & Çalışlar: Metropol Mimarları adını taşıyan metni, Haydar Karabeyin mimarlarla Mimarlığın Etrafında başlığı altında gerçekleştirdiği söyleşi ve Ömer Kanıpakın Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar ile yaptığı Yapılar Üzerine başlıklı bir diğer söyleşi proje anlatımlarına eşlik ediyor.

Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler 19932010 kitabının  yanı sıra YEM Yayına ait tüm kitaplar, tüm seçkin kitabevlerinden, YEM Kitabevinin Beşiktaş ve Fulyadaki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com adresinden satın alınabilir.

 
Erginoğlu&Çalışlar/Seçilmiş İşler 1993-2010
YEM Yayın 
Editör: Bahar Demirhan
Tasarım: Esen Karol
Ağustos 2011
karton kapak
367 sayfa
19 x 23 cm
Türkçe

Erginoğlu&Çalışlar/Selected Works 1993-2010
YEM Yayın
Çeviri: Melis Şeyhun
Editör: Bahar Demirhan
Tasarım: Esen Karol
Ağustos 2011
 

Erginoğlu & Çalışlar Hakkında
Erginoğlu & Çalışlar, 1993 yılında Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar tarafından kuruldu. Mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında projeler geliştiren, uygulama ve kontrol hizmeti veren Erginoğlu & Çalışlar dünyanın birçok ülkesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Erginoğlu & Çalışlar, pragmatik ve estetik olarak tanımlanabilecek mimari anlayışları, her projeyi kendi bağlamı içinde ele alan ve o bağlama değer katacak yenilikçi mimari çözümlemeleri sayesinde her zaman öncü projelere imza attı.

2010 yılı Ulusal Mimarlık Ödüllerinde 3 farklı kategoride ödül alan ilk mimarlık şirketi  olarak önemli bir başarı yakalayan Erginoğlu & Çalışlar, aynı yıl Dünya Mimarlık Festivalinde (WAF) büyük ödülü alan ilk Türk mimarlık ofisi oldu.

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlıkın katıldığı yarışmalar ve gerçekleştirdiği projeler ile kazandığı ödüller arasında; İTÜ KKTC Gazimağusa Eğitim Araştırma Yerleşkeleri davetli yarışmasında birincilik ödülü (2011),DDB Tuzambarı projesiyle 2010 Dünya Mimarlık Festivali ( WAF-World Architecture Festival ) Eski Yeni Bina kategorisinde birincilik ödülü, Turkcell Ar-Ge Binası ile Ulusal Mimarlık Ödülleri-Yapı Dalı Başarı Ödülü(2010), DDB Tuz Ambarı ile Ulusal Mimarlık Ödülleri-Yapı Dalı Koruma&Yaşatma Ödülü(2010),Tarsus Sev İlköğretim Kampüsü projesiyle, açılan davetli yarışmada 1.lik ödülü ve aynı projeyle Ulusal Mimarlık Ödülleri-Proje Dalı Başarı ödülü(2010), Berlin T.C. Büyükelçiliği Uluslararası Yarışmasında 4.lük ödülü (2007), AMV Genç Mimar Ödülü (2004), Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu ile Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapı Dalı Başarı Ödülü (2000),Tuncel Evi ile Ulusal Mimarlık Ödülleri Koruma Dalı Başarı Ödülü(1996), Ulusal Mimarlık Ödülleri Grafik Sunuş Başarı Ödülü(1992) bulunuyor.

YEM Yayın Hakkında

Mimarlık, yapı, inşaat mühendisliği, sanat alanında dergi, katalog ve teknik kitaplar yayımlayan YEM Yayın, Yapı-Endüstri Merkezinin önemli yapıtaşlarından biridir. YEM Yayın, 1973 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizin mimarlık yayıncılığı alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak YEM Yayının kuruluş amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, şehircilik, kültürel miras, arkeoloji, fotoğraf, sanat, endüstri tasarımı vb. konu başlıkları altında, bugün sayısı 180i aşan ansiklopedi, sözlük, kitap, dergi, katalog vb. ürünleriyle YEM Yayın, profesyoneller için olduğu kadar bu konulara ilgi duyan tüm okurlar için de ayrıcalıklı bir yayınevidir. Eklenecek yeni başlıklarla yayın yelpazesini genişleterek hizmetlerini sürdürmek YEM Yayının ana hedefidir.

Yapı-Endüstri Merkezi Yapı Dünyasının 43 yıldır Bilgi Merkezi


Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği Yapı Fuarları - Turkeybuild ve Ekodünya Fuarı, Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, yenilikçi malzemeler kütüphanesi Material ConneXion® İstanbul... Daha fazla bilgi için: www.yem.net


Geri Dön