01 / 05 / 2024

YEM'deki Rusya açılım toplantıları 3. kez yapıldı!

YEM'deki Rusya açılım toplantıları 3. kez yapıldı!

27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul projesi kapsamında Konuk ülke olarak Rusya'nın belirlendiği ilk çalışmalar yapılmaya başlandı



27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul projesi kapsamında ilk çalışmalar yapılmaya başlandı. Konuk ülke olarak Rusya'nın belirlendiği ve organizatörün Yapı Endüstri Merkezi (YEM) olduğu proje kapsamında 'Rusya açılımı toplantıları' nın 3'üncüsü gerçekleştirildi. Bu kapsamda Türk ve Rus yatırımcıları bir araya geldiği toplantı kapsamında şirket kurulumu, bankacılık, finansman, vergi ve gümrük mevzuatı, lojistik kalite sertifikasyonları ve izinler gibi temel konular işlendi.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk- Rus İş Konseyi'nin de destek verdiği toplantıda konuşma yapan YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, Türkiye'nin komşularıyla gerçekleştirebileceği işbirliği açısından Rusya'yı en iyi örneklerden biri olarak gösterdi.

 


Geri Dön