28 / 04 / 2024

Yeni asgari ücrette son dakika! Haftanın ilk günlerinde belli olacak!

Yeni asgari ücrette son dakika! Haftanın ilk günlerinde belli olacak!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan yeni asgari ücretin haftanın ilk günlerinde belli olması bekleniyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında taraflar artık müzakerelerde belli bir aşamayı geride bırakırken, nihai kararın açıklanacağı tarih de belli oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yaklaşık olarak 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olacak şekilde, toplumun genelini de oldukça yakından ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç hız kesmeden sürüyor.

Paylaşılan detaylara göre merakla beklenen ilk toplantısını 11 Aralık 2023 tarihinde, ikinci toplantısını 18 Aralık 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, taraflar müzakerelerine devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgiye göre bu kapsamda, işçi ve işveren tarafının, görüşmelerde belli bir aşamayı geride bıraktığı öğrenilirken, nihai kararın, devam eden pazarlıklardan sonra gelecek haftanın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor.

Yeni asgari ücrette son dakika! Haftanın ilk günlerinde belli olacak!

ASGARİ ÜCRET 11 BİN 402 TL

Paylaşılan bilgilere göre milyonlarca kişiyi oldukça yakından ilgilendiren asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 Türk Lirası 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 Türk Lirası 32 kuruş şeklinde uygulanıyor.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 Türk Lirası 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 Türk Lirası 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 2 bin 79 Türk Lirası 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 Türk Lirası 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücrete yaptıkları zamların ve iyileştirmelerin çalışanlara verdikleri önemin göstergesi olduğuna değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Komisyondan çıkacak olan kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz. 2024 yılında d asgari ücretli çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruma ilkemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" demişti.

 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır?

TOKİ'den üç şehre 533 yeni konut müjdesi!

Ekonomist Mert Başaran açıkladı, bunu yapan fakir kalır!


Geri Dön