04 / 05 / 2024

Yeni Cami çevresi için proje hazır!

Yeni Cami çevresi için proje hazır!

Yeni Cami ve çevresi ile ilgili proje hazır...



-Başkanım, Yeni Cami önündeki yer taşları kırık, çirkin bir görüntü veriyor. Doğubank çevresi arabadan yürünmüyor. Ayrıca belediye otobüslerinin kalktığı yerlerde tincerciler var. Sayın Başkanım umarım bu sorunlara çare bulabilirsiniz. Allah size kolaylıklar versin. (Tülay GARİP)

BAŞKAN: Yeni Cami ve çevresinde bulunan bozuk taşlarla ilgili bahsi geçen bölgede vatandaşlarımız ve turistlerin rahatlıkla gezebileceği, oturup dinlenebileceği şekilde hazırladığımız projenin çalışmaları tamamlandı. Uygulama şu an ihale aşamasında. Doğubank önündeki araç parklanmaları ile ilgili olaraksa, sürekli olarak trafik ekibimiz tarafından çalışma yapılmaktadır. Ancak anılan yerdeki trafik ışıklarının yanma süresinin uzun olması nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşanmakta olup sürenin kısaltılması için ilgili kuruma yazışma yapılmış ve süre kısaltılmıştır. Söz konusu yerdeki kaldırım işgalleri konusunda çalışmalarımız sürekli olarak devam etmektedir.

- Başkanım, çalışmalarınızı çok takdir ediyorum. Sorum, gençlerimiz için. İşsiz gencimiz çok, iş sahibi olmaları için çalışmanız var mı?

BAŞKAN: Belediyemize iş konusunda oldukça fazla başvuru oluyor. Biz imkanlarımız ölçüsünde bu taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Ancak belediyemizin bir sosyal proje olarak başlattığı bir çalışma ile iş arayan ve iş verenleri aynı platform üzerinde buluşturuyoruz. Ancak bizim ilçe sınırlarımızda iş imkanları genellikle turizm üzerine oluyor bunu da belirtmekte fayda görüyorum.

- Doğma büyüme bir Fatihli olarak başkanımızdan memnunum. Bir isteğim olacaksa, yine kendi döneminde yapılan Uzunyusuf Mahallesi Sağlık Ocağı'nın yanındaki büyük parkta çocukların oynamış olduğu yerdeki tahtalar eskimiş. O zeminin komple yumuşak plastikten döşenmesini rica edeceğim.

BAŞKAN: Öncelikle belediyemizin çalışmalarıyla böylesine ilgili olduğunuz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz parkla ilgili olarak ise, çalışmalarımız başladı, park revize programı çerçevesinde gerekenler yapılacaktır.

- Özellikle Ahmediye Caddesi'ndeki kebapçılar-yiyecek maddesi satan yerler-tırnaklı pide veya lavaş çıkaran fırınlar-kuru temizleme yapan yerler belediye talimatlarına göre denetleniyor mu?

BAŞKAN: İlçemiz İskenderpaşa Mahallesi, Ahmediye Caddesi'ndeki işyerleri denetim ekibimiz tarafından gıda satışı ve hijyen konusunda rutin olarak denetmektedir. Ayrıca belediye sınırlarımızda yaptığımız diğer tüm denetimlerimize de ara vermiyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun.

- Sayın Başkan, Bendeniz Fındıkzade, Seyitömer Mahallesi, Seyitömer Sokağı'nda oturuyorum. Sokağımıza dik kesişen Sırrı Paşa Sokak, Fındıkzade Eğitim Parkı'na cepheli ve ağaçlıklı bir sokak olduğundan istisnasız her akşam ayyaşların uğrak yeri oldu.

BAŞKAN: Çukurbostan Parkı için revize çalışması planlanmakta ve bununla ilgili proje çalışmaları devam etmektedir.

Trafiksiz caddeler çoğalacak
- Kocamustafapaşa,  Ali Paşa Caddesi'ndeki kaldırımlar genişletilerek araç trafiği tek yön yapıldı. Belediye elleriyle o cadde de olmayan trafiği, yoğun, Fındıkzade'ye gitmek için dolaşmak gereken bir yol yaptı. Çok yanlış olduğunu düşünüyorum eskisi gibi çift yön ne zaman olacak?

BAŞKAN: Kocamustafapaşa Ali Paşa Caddesi trafik sıkışıklığı yaşanmayan tek cadde. Bu tip caddelerimiz çoğaltılacaktır.

- Sayın Başkan, Eminönü ve civarındaki işyerlerini kapatarak Tarihi Yarımada'yı işyerlerinden temizleme projenizin yeniden revize edilmesi gerekir. Oradan kaçan insanlar istediğiniz gibi İkitelli'ye gitmiyorlar daha sağlıksız ortamlara daha kötü şartlara Zeytinburnu'na gidiyorlar ev ve çoluk çocuğun yoğun olduğu ikametgah alanlarının  yoğun olarak bulunduğu alanlarda ticaret yapmaya çalışıyorlar. (Halil CALKAP)

BAŞKAN: Değerli önerileriniz için teşekkür ederim.

PAZAR ORANI YÜZDE 20 AZALDI
- Sayın Mustafa Demir, Cuma Pazarı içinde oturmaktayım. Bu pazar yüzünden çok cefa çekmekteyim. Lütfen sıkıntımızı giderin. Nurperi ÖZAYDIN)

BAŞKAN: Pazarlar ülkemizin gerçekleridir. Özellikle hanımların rahatlıkla gezip görerek alışveriş yaptığı yerlerdir. Pazar esnafının, çevre halkının huzurunu bozmaması için gerekli çalışmalar yapılmıştır. Esnafın tebliğ ettiğinden daha fazla tezgah kullanması, temizliğe riayet etmemesi, kapanış saatlerine itina göstermemesi gibi durumlarda encümen kararıyla cezai işlem uygulanmaktadır. Örneğin, 2010 yılı Temmuz ayı içerisinde Cuma Pazarı'nda bulunan 5 esnafa cezai işlem uygulanmıştır. Tüm bu çalışmalarımızın neticesinde de ilçemizde bulunan pazarlar yüzde 20 oranında küçülmüştür.

- Sevgili Başkanım, Şehremini Hacızihni Sokak'ta yer alan ve 1 yıldır açık olan kafeden (Adı başkana iletilmiştir) gelen yoğun müzik sesi nedeniyle mustaribiz.   (Cengiz SARI)

BAŞKAN: Şehremini Mahallesi Hacızihni Sokak'ta bulunun iki ayrı kafenin yetkililerine yüksek sesle müzik yayını yapmamaları konusunda 16.07.2010 tarihinde tebligat yapılarak uyarılmış olup, takibi yapılmaktadır.

- Seyitömer Mah. Emrullahefendi Sokak'ta oturuyorum. Vakıfa ait arazi var oturduğumuz binanın hemen yanında ve arazinin hemen yanında Gürdal Yuva var. Orası kazıldı ve o şekilde kazılı bırakıldı. Şimdide otlar uzadı tinercilerin ve şarapçıların yuvası oldu. Karşıdaki araziye Romanlar moloz döküyor. (Onur Çınar)

BAŞKAN: Seyitömer Mahallesi'nde 3 adet yeni park yapılacak olup bu alan yeni yapılacak parklar arasındadır. Ayrıca Onur Bey'in temizlenmesini istediği alan temizlenerek, molozlar kaldırıldı.

3 YENi PARK YAPILACAK
- Sayın Başkanım, ilçemize göstermiş olduğunuz ilginizden dolayı teşekkür ederim. Sizin dönemizdeki kadar yenilik ve çalışma yapılmamıştı. Eksik olarak gözlemlediğim tek konu, çocuk parklarının az olması. Çapa ve Şehremini taraflarında oyun parkı azlığı.
 (Serdar UYKUTAN)

BAŞKAN: Seyitömer Mahallesi'nde 3 adet yeni park yapılacak olup, bu parklar içerisinde çocuk oyun grubu ve spor alanları da olacaktır. Park yapılmaya uygun alanlar bulunduğunda yeni park yapımları da devam edecektir.

- Sayın Başkan, temizlik vergisindeki %300 artışın bir açıklaması var mı?  (Salih GÜRER)

BAŞKAN: Belediyemize katılan eski Eminönü belediyesinde 7. grup 1.derece üzerinden alınan çevre temizlik vergileri, belediyemiz tarafından 2000'den itibaren alınan meclis kararı ile 6. grup 1. derece üzerinden alındığından bu farklılığın giderilmesi amacıyla Eminönü bölgesi içinde alınan meclis kararı ile eşitlenmiştir. Eminönü mükelleflerinden yalnızca 2009'a kadar 7. grup 1. derece üzerinden ödenen çevre temizlik oranları 2000'den itibaren 6.grup 1.derece üzerinden ödeme yapan Fatih mükellefleri seviyesine getirilmiştir. Bu grubun dışında vergi ödeyen mükelleflerimize 29.12.2009 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Belediye Gelirler Kanunu Tebliğine  (Seri no;38) istinaden  2010 yılında uygulana yeniden değerlenme oranının  yarısı oranında (1,1 ) zam yapılmıştır.
Akşam


Geri Dön