Ekonomi

Yeni devlet yardımı! Bakanlık duyurdu! Sağlık raporu olana maaş bağlanacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni devlet yardımını duyurdu. Sağlık raporu olana devlet maaş bağlıyor. İşte detaylar!Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok yardım programının içine ihtiyaç sahibi haneler için yeni bir yardım programı daha ekledi

Yeni devlet yardımı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok yardım programının içine ihtiyaç sahibi haneler için yeni bir yardım programı daha ekledi.

İşte haberin ayrıntıları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik rahatsızlığı olan ve sağlık raporu olan kişilere, destek ödemesi yapacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi, dar gelirli vatandaşlar için yardım programlarına bir yenisini daha ekledi. Bakanlık, kronik rahatsızlığı bulunan ve sağlık raporu bulunanlara destek ödemesi yapacağını belirtti.

YARDIMIN ŞARTLARI NEDİR?

Kronik rahatsızlığı olan kişiler, başvuruda bulunup 3 bin 938 TL ödeme alabilir. Ama ödeme almak için bazı şartlar da yerine getirilmesi gerekir;

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN KRONİK HASTALARA YARDIM PROGRAMI!

Bakanlık, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için pek çok yardım programı bir araya getirdi. Yeni yapılan açıklamaya göre ise kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için yeni bir yardım programı düzenlendi. Sağlık sorunlarını belgeleyen vatandaşlara, 3 bin 398 TL yardım ödemesinde bulunulacak.

Bu son yardım programı, kronik hastalığı olan bireyler için geçerlidir. Sağlık raporu ile belgelenen hastalara ödeme yapılacaktır. Diğer şartlar için;

 Başvuru yapabilmek için vatandaşın maddi geliri, asgari ücretin üçte birine denk gelmesi gerekir, Yardım tutarları düzenli olarak hesaplara geçecektir. Bu ödemeler, hastalığa göre farklılık gösterebilir.

BAŞVURU ŞEKLİ!

Bu yardımdan faydalanmak isteyenler, e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapılır. Yardım ödemesi, yalnızca SSPE hastaları ile tüberküloz hastaları için geçerlidir.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardımları ile gündemde yer almaya devam ediyor. Doğalgaz ve elektrik faturaları için yüzde 5 oranında destek ödemesi yapılıyor. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile başvuruda bulunabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için pek çok yardım programı düzenliyor. Kronik hastalığı olan kişiler için başlatılan yardım programı, sağlık sorunları ile mücadele eden bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.