17 / 06 / 2024

Yeni Fiat Egea Türkiye yolunda! İşte kampanyalı fiyat detayları!

Yeni Fiat Egea Türkiye yolunda! İşte kampanyalı fiyat detayları!

Fiat Egea, Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil modellerinden bir tanesidir. Fiat Egea yeni kasasıyla ortalığı yakmaya geliyor. İşte detaylar!



YENİ EGEA TÜRKİYE’DE!

Yeni Egea yollara çıkmak için geri sayımda. Bilindiği gibi Fiat, farklı modellerini, çeşitli bölgelerde, farklı isimlerle satışa sunan bir otomobil markasıdır. Örneğin Egea’nın Avrupa’daki ismi Tipo iken, Amerika’daki ismi de Dodge Neondur. Şimdi benzer bir durum Türkiye için de yaşanacak.

Yeni Egea dış pazarda Cronos ismi ile anılıyor. Aslında pek çok pazarda bu otomobil Linea’nın varisi olarak bilinmektedir. Ancak bizde Linea’nın varisi Egea olmaktadır. Şimdi de Egea, Cronos’un kasasıyla yollarda olacak.

Fiat’ın Türkiye’de Egea ismini devam ettirmesinin tek nedeni, bu modelin çok sevilmiş olmasıdır. Bundan dolayı yeni bir isimle toplanan ilginin dağılmasını istemiyorlar. Bu yüzden Egea ismiyle yola devam kararı alındı. Gelen haberler bu yönde.

YENİ EGEADA NELER OLACAK?

Yeni Egea’daki tasarım olarak biraz daha sportiftir ve bir ön panelin gelmektedir. Aynı durum arka panel için de geçerli olacacktır. Otomobilin iç kısmına bakıldığı zaman ise biraz daha lüks karşımıza çıkmaktadır. Otomobilin en boş versiyonda dahi ekranla geleceği belirtiliyor. Yani artık en boş Egea’yı almayı düşürseniz de içinde bir ekran yer alacak. Standart donanımların dışında manuel ve otomatik şanzuman seçenekleri aynı şekilde bulunacak.

Akla takılan diğer bir soru ise Egea Cross’un da tasarım değişikliğine uğrayıp uğramayacağıdır. Egea Cross tarafında bir değişiklik olmayacaktır. En azından şu anlık. Yeni Egea’nın 2024’ün hemen başında Türkiye pazarına geleceği ve fiyatının eski Egea ile aynı olacağı belirtilmektedir. Yani kasa değişiminden kaynaklı bir fark görülmeyecektir. Tabi ki bu lansman süresince geçerlidir. Kampanya döneminden sonra fiyatlarda değişim söz konusu olacaktır.


Geri Dön