Kent Haberleri

Yeni kabinede ilk gündem asgari ücret! Refah payı dahil masada 4 formül var! İşte o formüller...

Temmuz ayı yaklaşırken yeni kabinede ilk gündem asgari ücret maaş zammı olacak. Milyonlarca asgari ücretli maaşlara yapılacak ara zammın detaylarını sorguluyor. İlk kabine toplantısında asgari ücret 2023 için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından sunum gerçekleştirildi

Asgari ücret zammı için çalışmalar başladı. İlk kabine toplantısında asgari ücret 2023 için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından sunum gerçekleştirildi. Temmuz zammı için asgari ücret maşlarına ilişkin masadaki önemli veriler bulunuyor. 

Temmuz ayı yaklaşırken yeni kabinede ilk gündem asgari ücret maaş zammı olacak. Milyonlarca asgari ücretli maaşlara yapılacak ara zammın detaylarını sorguluyor. İşte detaylar...

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre, asgari ücret için çalışmalar start aldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çağrısı üzerine toplantı düzenlenecek. İşçi, işveren ve hükümetten 5'er kişi olmak üzere komisyon 15 kişiden oluşacak. Asgari ücret tespit edilen başta enflasyon olmak üzere ücretler ve geçim üzerindeki tüm rakamlar konuşulacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA 3 VERİ O RAKAMA İŞARET ETTİ

Temmuz zammı yeni asgari ücret için 500 dolarlık (1 dolar=23,30 lira) yani 11.650 lira alım gücü işçi tarafının masaya getireceği önemli bir eşik olarak dikkat çekiyor.

Asgari ücret için altı aylık enflasyon rakamları ve refah payı önemli bir faktör olacak. 5 aylık enflasyon rakamları yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. 6 aylık enflasyon rakamlarının da yüzde 18-20 seyrinde olması beklenirken buna refah payı da eklenmesi tahmin ediliyor.

Bakanlığın 3 aydır yaptığı saha çalışmaları neticesinde ortaya çıkan anket çalışmaları masada yer alacak.

Bu veriler baz alındığında asgari ücretin yüzde 30-35 bandında bir yükselişle net 11 bin-12 bin lira banseviyesinde belirlenmesi ortaya çıktı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 4 FORMÜL MASADA!

Birinci formül, Yüzde 20 zam ile belirlenmesi durumda net asgari ücret 10 bin 208 lira, brüt asgari ücret 12 bin 10 lira, işveren maliyeti ise bu durumda 14 bin 111 lira olacak.

İkinci formül yüzde 25 zam ile belirlenmesi durumda net asgari ücret 10 bin 634 lira, brüt asgari ücret 12 bin 510 lira, işveren maliyeti ise bu durumda 14 bin 699 lira olacak.

Üçüncü formül yüzde 30 zam ile belirlenmesi durumda net asgari ücret 11 bin 58 lira, brüt asgari ücret 13 bin 10 lira, işveren maliyeti ise bu durumda 15 bin 287 lira olacak.

Dördüncü formül, yüzde 40 zam ile belirlenmesi durumda net asgari ücret 11 bin 910 lira, brüt asgari ücret 14 bin 11 lira, işveren maliyeti ise bu durumda 16 bin 463 lira olacak.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar