Mortgage

Yeni kanun teklifi Meclis'te görüşülüyor: Konut kredilerine erişim hızlanacak! 

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri Meclis'te yapılırken, konut kredileri gündeme geldi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, konuyla ilgili konuştu. İşte detaylar...

AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili Şahin Tin, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili Meclis'te açıklamalarda bulundu. 

Şahin Tin, söz konusu açıklamasında kanun teklifinin yürürlük ve yürütme maddeleriyle birlikte toplamda 14 maddeden oluştuğuna ve ticari süreçler açısından da birçok kritik konuyu kapsadığına dikkat çekti. 

Tin, söz konusu açıklamasında, "Bu tasarıyla birlikte tüketici ve konut kredileri, doğrudan satış sistemleri, ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar, ayrıca idari para cezaları gibi önemli alanlarda kapsamlı düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Dijital dönüşümün hızla ilerlediği bir dönemdeyiz" ifadelerine yer verdi. 

AK Parti Denizli Milletvekili  Şahin Tin, bankacılığın şubesiz hâle gelmesinin, tüketicilerin finansal ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmasına fırsat sunduğunun altını çizdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Tüketicilerimizin uzaktan iletişim araçlarıyla daha önceden nasıl tüketici kredilerine hızlı ulaşımını sağladıysak 6502 sayılı Kanun’da yapacağımız bu değişiklikle konut kredilerine de hızlı erişimi sağlıyoruz. Bu kapsamda, kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerinin şekil şartı, bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden gerçekleştirilecek ve tüketici kimliğini doğrulanmasını içeren yöntemler yoluyla kurulabilmesine de
imkân sağlanacaktır."

Şahin Tin, söz konusu açıklamasının devamında, bu adımın sadece  bireylerin finansmana erişimini kolaylaştırmakla kalmayacağının, aynı zamanda da ülkenin ekonomik dinamiklerini de güçlendireceğinin altını çizdi. 

Tin, "Değerli milletvekilleri, yaklaşık 2 milyon kişinin geçim kaynağı olan, büyük bir çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve ekonomik büyüklüğü 10 milyar Türk lirasını bulan doğrudan satış sistemleri üzerindeki düzenlemelerimizde bu önemli sektörün yasal çerçevesini de netleştiriyoruz. Hem tüketicilerimizi hem de gelir elde etmek isteyen doğrudan satıcılarımızı koruma altına alıyor, piyasanın daha sağlıklı işlemesini hedefliyoruz. 

Düzenleme kapsamında doğrudan satış şirketleri sermaye şirketi olacak ve yönetmelikle belirlenen tüm koşulları sağlamak durumundadır. Bu düzenlemelerle halk arasında “saadet zinciri” olarak da bilinen ve yasa dışı piramit satışlar ile doğrudan satışlar arasındaki ayrımı belirleyerek yasal olmayan piramit sistemlerin neden olduğu mağduriyetlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Tapu senedi nedir? Tapu senedi neden iki renklidir? 

Trabzon, Erzurum ve Erzincan’da konut fiyatlarındaki artış üç büyük şehri geride bıraktı

Milli Emlak taksitle arsa ve arazi satıyor! 16 bin TL'den başlayan fiyatlarla Kasım fırsatı...