27 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 



15 senedir Mamak'taki yuvalarından ayrı kalan hak sahipleri bir bir yeni konutlarına kavuşuyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan 166 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreni,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımıyla yapıldı.

Ankara Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; tapu dağıtım ve anahtar teslim törenine ABB Meclis Üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahibi vatandaşlar katılım gösterdi. 

Törende açıklamalarda bulunan ve hak sahiplerine seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "2008'den itibaren söz verilmiş... Demişler ki; ‘2-3 sene içinde evlerinizi teslim edeceğiz’ ama maalesef bunlar teslim edilmemiş. Maalesef para başka yerlerde harcanmış" dedi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Mansur Yavaş, burada yaklaşık 15 senelik bir mağduriyetin söz konusu olduğunu belirtti. 

Konu ile ilgili açıklamasında "15 sene oldu sizi evlerinizden çıkarttılar ve 2-3 sene içerisinde yerleştireceğiz dediler. Komşular birbirinden koptu, çoluk çocuk birbirinden ayrıldı ve bu zaman içinde ne oldu? İnsanlar sağa sola dağıldılar bir beklenti içerisinde acaba konutlarımızne zaman yapılacak diye beklentilere girdiler. Komşuluklar bitti, akrabalıklar uzaklaştı ve bu nedenle bu beklenti bizim dönemimize kadar geldi" ifadelerini kullanan Yavaş, 1-2 sene önce tam 4 bin konutun temelini attıklarını, 4 bin konutun o günkü maliyetinin 2 milyar TL'den fazla olduğunu belirtti.

Yavaş, "Şu şekilde bir şanssızlık yaşandı; ekonomik sıkıntının artması nedeniyle hükümetimizin çıkardığı bir kararname ile müteahhitlere vazgeçme hakkı tanındı. Müteahhitlerde maalesef maliyetlerin yükselmesiyle iflas edeceklerini düşünerek yarım bıraktılar, kanuni bir haktan faydalandılar. Ancak biz devam edeceğiz dedik ve başka projelere para ayıracağımıza öncelikle bunları sürdüreceğiz dedik" ifadelerini kullandı. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

"Bugün 166 adet konut sizlere teslim edilecek. Cenab-ı Allah güle güle oturmayı nasip etsin" diyen Mannsur Yavaş, en büyük projesinin Mamak’taki ve Ankara’nın diğer bölgelerinde bütün hak sahiplerine olan borcunu ödemek olduğunu belirtti. 

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya’da konutlarla ilgili açıklamada bulundu ve 2008'de başlatılan Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, bugüne kadar 14 bin adet konut sözleşmesinin yapıldığını, ama 2019 yılına kadar sadece 3'te 1'i 4.525 adedinin yapılıp teslim edildiğini söyledi. 

"Bugün 8.615 adet hak sahibi yaklaşık 15 senedir evlerini bekliyor. 2021'de 4.059 adet konut inşaatının temelini attık, bu inşaatlar sürüyor. Bugün teslim edeceğimiz 166 adet konutla birlikte, toplam 782 adet konutu, en geç 3 ay içerisinde teslim edeceğiz" açıklamasında bulunan Hüseyin Gazi Çankaya, geriye kalan 3.277 adet konutun tamamını da bu yıl içinde teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi.

"4.332 adet konutun inşaatına da bu yıl içerisinde etaplar halinde başlamayı planlıyoruz. Şu anda teslimini yaptığımız ve adını 100. Yıl Sitesi olarak belirlediğimiz, 3 bloktan oluşan 166 adet konut, 3+1 100 metrekare büyüklüğe sahip olup, üst kalite standartlarında malzeme ve işçilikle inşa edildi" bilgilerini veren Çankaya, ebeveyn banyosu, 3 adet WC, banyo, kullanışlı mutfak, konforlu iç mekân tasarımlarının mevcut olduğunu vurguladı. 

Çankaya, açıklamasını "Tüm altyapı elektrik, su, doğal gaz vb. tesisi kullanıma hazırdır. Bilinmesi gereken en önemli husus bu inşaatların maliyeti tamamen belediyemiz öz kaynakları ile bütçeden karşılanıyor" diyerek tamamladı. 

Yıllar sonra konutlarına kavuşan hak sahiplerinin bazıları sevinç gözyaşı döktü, bazıları ise mutluluktan oynadı. Hak sahipleri, Mansur Yavaş'a teşekkürlerini iletti. 

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Konut kredisi kullanımında son dakika! TCMB o rakamları açıkladı!

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

 


Geri Dön