27 / 04 / 2024

Yeni Süveyş Kanalı 9 Ağustos'ta açılıyor!

Yeni Süveyş Kanalı 9 Ağustos'ta açılıyor!

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Yeni Süveyş Kanalı'nın 9 Ağustos'taki açılış törenine Türkiye'nin de davet edildiğini açıkladı.



Mısır, Süveyş Kanalı'na alternatif olarak inşa ettiği yeni kanalın açılışına Türkiye ve Katar'ı da davet etti.


Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Yeni Süveyş Kanalı'nın 9 Ağustos'taki açılış törenine Türkiye'nin de davet edildiğini açıkladı. Başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplandıran Şükri, "Bu uluslararası çapta bir proje. Belli ülkeleri davet edip diğerlerini dışarıda bırakmak mantıklı olmazdı" dedi. Şükri, gazetecilerin sorusu üzerine, açılışa Türkiye'nin yanı sıra Katar'ın da davetli olduğunu belirtti. Mevcut kanalın yükünü hafifletmek için yapılan Yeni Süveyş Kanalı'nın inşasına geçtiğimiz yıl başlanmıştı. 6 tünelle birlikte uzunluğu 164 kilometreyi bulan kanal hizmete girdiğinde Akdeniz'den Hint Okyanusu'na ticari ve askeri gemilerin geçişi daha da hızlanacak. 


5 YILDAN 1 YILA İNDİ 

İnşaatın normal şartlarda 5 yılda bitmesi planlanırken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin talimatıyla bu süre bir yıla düşürülmüştü. Bu arada Mısır ordusu, Sina'daki operasyonlarda 22 DAEŞ militanının öldürüldüğünü duyurdu. DAEŞ ise Mısır ordusuna ait bir fırkateyni düzenledikleri roketli saldırıda imha ettiklerini ileri sürdü. 


Sabah


Geri Dön