28 / 04 / 2024

Yeni Süveyş Kanalı

Yeni Süveyş Kanalı

Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan, Avrupa ile Asya arasında en hızlı deniz yolu taşımacılığı güzergahı olacağı belirtilen Yeni Süveyş Kanalı bugün açılıyor.

Yeni Süveyş Kanalı 9 Ağustos'ta açılıyor!

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Yeni Süveyş Kanalı'nın 9 Ağustos'taki açılış törenine Türkiye'nin de davet edildiğini açıkladı.

Mısır'ın Yeni Süveyş Kanalı çöktü: 250 işçi kayıp!

MISIR'da inşaatı süren Yeni Süveyş Kanalı 'nın çökeltim havuzlarından biri kısmen çöktü. Yerel kaynaklar 250 işçinin kaybolduğunu öne sürdü. Mısır yetkililerinden henüz açıklama gelmedi.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

ASELSAN'dan 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki yeni sözleşme!

ASELSAN ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçak modernizasyonu ile ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki sözleşme imzalandı.

Apple'dan yeni AirPods Pro müjdesi: Bluetooth kulaklıkla ateş ölçme devri!

AirPods'un son modeli, kullanıcılarının hayranlığını kazanan AirPods Pro'nun yeni sürümü, son derece ilginç bir özellikle donatılmış olarak karşımıza çıkıyor: Ateş ölçme yeteneği! İşte ayrıntılar...

Sıfır araba almak isteyenler dikkat! Tesla, Toyota ve Opel'e Haziran'da yüksek zam! 

2 Haziran'da yenilenen yeni sıfır araç listeleriyle beraber, birçok marka fiyat güncellemesi uygularken, en popüler modellerin fiyatları da herkes tarafından merak edilir oldu. İşte bu güncellemelerle alakalı ayrıntılar.

Samsung, Güncelleme Desteği Kesilen Altı Modeli Açıkladı: Artık Yeni Güncellemelerden Mahrumlar!

Samsung, donanım açısından yeni sürümleri destekleyemeyen eski cihazların yazılım desteğini sonlandırmaya devam ediyor. Son olarak altı modelin güncelleme desteğini sonlandırdı. Peki, hangi Samsung cihazları bu kapsamda yer alıyor?

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!

Altını ve doları olan hemen baksın! Tek tek açıklandı! Yeni sıçrama olabilir! 

Altın ve dolar bu haftaya hareketli bir seyir ile başlamıştı. Uzman isimler Altın yükselir mi?, Dolar ne olacak?' gibi soruların yanıtlarını verdi ve sıçrama olabilecek durumları açıkladı. 

iOS 16.3 ne zaman çıkacak? Yeni sürüm ile gelecek yenilikler neler?

 Apple'ın iOS 16.3 çalışmalarını hızlandıracak gibi görünüyor. Bu kapsamda önümüzdeki hafta kullanıma sunulacaktır. iOS 16.3 güncellemesi  beraberinde neler getirecek? İşte yeni sürümden öne çıkanlar...

Xiaomi 2023'e sürprizle giriyor! İşte Redmi Note 12 Turbo

Xiaomi, durmadan amiral gemisi kategorisinden cihaz çıkarmayı ihmal etmeyor. İşte piyasaya yeni sürmeyi planladığı Redmi Note 12 Turbo ve özellikleri.

Yeni Süveyş Kanalı Haberi

Yeni Süveyş Kanalı

Avrupa ile Asya arasında en hızlı deniz yolu taşımacılığı güzergahı olacağı belirtilen Yeni Süveyş Kanalı bugün açılıyor. Darbeci Sisi’nin “prestij” için bir yılda tamamlattığı projenin deniz ticaretini kolaylaştıracağı söylense de kanala büyük gemilerin sığmadığı yönünde iddialar var.


Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan “Yeni Süveyş Kanalı” bugün açılıyor. 146 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel olarak yapılan yeni geçidin inşaatı tamamlandı. 72 kilometre uzunluğunda ve 24 metre derinliğindeki kanalın iki yönlü ulaşıma ve daha büyük gemilerin geçmesine olanak sağladığı öne sürülüyor. Darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin talimatıyla yapımına geçen ağustos ayında başlanan kanalın Mısır'a yılda 4,5 milyar euro kazandırırken, bu rakamın 2023 yılında 13,5 milyar euroya çıkması hedefleniyor.


AÇILIŞ ÖNCESİ GÖZALTILAR

Bugün yapılacak açılış töreni öncesi Süveyş Kanalı'na komşu Port Said, İsmailiyye, Süveyş illerinde...