27 / 04 / 2024

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.



Aksa Enerji, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) ile tarihi bir sözleşme imzaladı. İmzalanan 15 yıllık dolar bazlı sözleşme kapsamında, Aksa Enerji yapılacak fizibilite sonrası “enterkonnekte denizaltı elektrik kablosu” aracılığıyla Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) birbirine bağlayacak ve KKTC’nin enerji arz güvenliği için yıllardır hayali kurulan bir projeyi uygulamaya sokacak.

Aksa Enerji, yine bu yeni sözleşme ile birlikte KKTC halkının kesintisiz enerji erişimine katkı sağlamak amacıyla Kalecik Kombine Çevrim Akaryakıt Santrali’ndeki kurulu gücünde 35 MW kapasite artışı yaparak, adadaki kurulu gücünü 188 MW seviyesine yükseltecek.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

 TÜRKİYE İLE KKTC ARASINDA ENERJİ KÖPRÜSÜ!

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, imzalanan yeni sözleşmeyle ilgili olarak, “Türkiye ile KKTC arasında enterkonnekte denizaltından elektrik kablosuyla bir enerji köprüsü kurma hedefimiz var. Bu dev projenin hayata geçirilmesi için yapılan fizibilite çalışmaları sonrası hızlıca adımlarımızı atmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Zorlu projelerin hızla hayata geçirilmesi konusunda şirket olarak global ölçekli tecrübeleri olduğuna dikkat çeken Kazancı, “KKTC’de de yıllardır hayali kurulan bu enerji köprüsüne Aksa Enerji imzasını atmış olacağız” ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön