09 / 05 / 2024

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.



20 YILDIR KKTC’YE GÜÇ VERİYOR

Aksa Enerji’nin Kalecik Kombine Çevrim Akaryakıt Santrali ile tam 20 yıldır Kuzey Kıbrıs halkına güç verdiklerini ve bugün KKTC’nin enerji ihtiyacının yüzde ellisini karşıladıklarını söyleyen Kazancı, “KIB-TEK ile imzaladığımız 15 yıllık yeni sözleşme ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle Kıbrıs Türk halkının enerji arz güvenliğine katkı sunup yanlarında olmaya devam edeceğiz. Adadaki mevcut santralimizde 35 MW kapasite artışına giderek kurulu gücümüzü hızlı şekilde 188 MW düzeyine yükselteceğiz. 2030 hedeflerimiz kapsamında mevcut ve yeni coğrafi bölgelerdeki uzun soluklu ve yenilikçi projeleri yakın şekilde takibimize aldık” dedi.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön