04 / 05 / 2024

Sıfır araba almak isteyenler dikkat! Tesla, Toyota ve Opel'e Haziran'da yüksek zam! 

Sıfır araba almak isteyenler dikkat! Tesla, Toyota ve Opel'e Haziran'da yüksek zam! 

2 Haziran'da yenilenen yeni sıfır araç listeleriyle beraber, birçok marka fiyat güncellemesi uygularken, en popüler modellerin fiyatları da herkes tarafından merak edilir oldu. İşte bu güncellemelerle alakalı ayrıntılar.



Haziran ayıyla beraber dolar kurunun 21 TL'ye erişmesi ve ani dalgalanmaların yaşanması, sıfır otomobil fiyatlarında da çıkışlara sebep oldu. Özellikle Tesla, Toyota ve Opel gibi markalar, haziran ayında fiyatlara zam yapma kararı aldı.

SIFIR OTOMOBİLLERE ZAM GELDİ

2019 senesinde başlayan koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşının akabinde piyasalardaki dalgalanma ve yüksek enflasyon gibi etkenlerle birleşince dünyada negatif etkiler meydana geldi.

Bu negatif durum birçok sektörü tesiri altına alırken otomotiv sektörü de bundan nasibini aldı. Özellikle otomotiv sektörü aylık zam seviyeleriyle karşılaşmaya başladı. Dolar kurundaki yükselişin da tesiriyle üreticiler, otomobil fiyatlarını devamlı güncellemek mecburiyetinde kalıyor.

Dolar kurundaki çıkış, sıfır otomobil fiyatlarına da etki etmeye başladı. Tesla, Toyota ve Opel gibi markalar, haziran ayında fiyatlarına zam yapma kararı aldı.

Tesla, Türkiye'de satışta olan Model Y için kısa bir zaman önce yaklaşık 100 bin TL'lik bir zam yapmıştı. Bu zamla beraber elektrikli aracın en uygun arkadan itişli versiyonunun fiyatı 1 milyon 732 bin 765 TL'ye çıkmıştır.

Sıfır araba almak isteyenler dikkat! Tesla, Toyota ve Opel e Haziran da yüksek zam! 

Toyota'nın haziran ayı fiyat listesine baktığımızda, fiyatların ortalama olarak yüzde 4 yükseldiğini görüyoruz.

Geçen ay 781 bin 150 TL olan Toyota Corolla 1.5 Vision modelinin fiyatı haziran ayında 812 bin 400 TL'ye çıkmıştır.

Opel de güncel fiyat listesinde ortalama olarak yüzde 6 zam uyguladı. Geçen ay Opel Corsa'nın 75 beygirlik 1.2 benzinli manuel aracı 604 bin 900 TL'ye satılırken, haziran ayında bu aracın fiyatı 641 bin 900 TL'ye yükselmiştir.

Bu şekilde, dolar kurundaki yükselişin etkisiyle otomobil fiyatlarında bir yükseliş meydana geldi. Fakat, piyasaların durumuna ve döviz kurlarındaki değişimlere bağlı olarak, ilerleyen dönemlerde fiyatların ne yönde şekilleneceği belirsizdir.

Sıfır araba almak isteyenler dikkat! Tesla, Toyota ve Opel'e Haziran'da yüksek zam!


Geri Dön