28 / 04 / 2024

Yeni Tüketici Kanunu’ndaki cayma maddesi, tehditleri ortadan kaldıracak!

Yeni Tüketici Kanunu’ndaki cayma maddesi, tehditleri ortadan kaldıracak!

2013 Mayıs ayından itibaren yürürlüğe girecek olan Tüketicinin Korunması Kanunu, gayrimenkul sektöründe köklü değişiklikleri beraberinde getiriyor. Yeni Tüketici Kanunu’ ndaki cayma maddesi, tehditleri ortadan kaldıracak...



Sektörde güvenin sağlanmasının, tüketici hakkının korunmasıyla mümkün olduğuna inanan ERA, Türkiye pazarına girdiği ilk günden beri sözleşmelere cayma hakkını dahil eden tek gayrimenkul firması.

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün öncü markası ERA Türkiye, sektöre girdiğinden beri müşteri memnuniyeti doğrultusunda düzenlenen sözleşmeleri ile kanun çıkmadan önce başladığı uygulama ile gayrimenkullerini satmaktan vazgeçen kişilere cayma hakkı tanıyor. 

Gayrimenkul sektörünü önemli oranda etkileyecek olan tüketicinin korunması konusundaki kanun ile ilgili konuşan ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu; “Sektöre olan güven arttıkça, başarılı çalışmaların sürekli hale geleceğine inanıyoruz. Yeni tüketici kanunuyla, konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Maketteki konutun sigortası yapılıp teminat verilmesi ve markalı konut üreticilerinin de bu konudaki hassasiyeti sayesinde maketten satışta tüketici mağduriyeti de sona erecektir. ERA Türkiye olarak bizim sektöre getirmek istediğimiz güven olgusunu destekleyen sözleşmelerdeki cayma hakkı maddesi yeni yasa tasarısında da gündeme alınmış durumda. Türkiye pazarına girdiğimizden beri uyguladığımız tek yetki sözleşmesi ile gayrimenkullerini satmaktan vazgeçen kişilere cayma hakkı tanıyoruz. Böylelikle mevcut uygulamada şikayetlere neden olan ve tehdit unsuru sayılan sorun ortadan kaldırılmış oluyor” açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul sektöründe dünyanın ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen lider markalarından biri olan ERA Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu yüksek KDV oranlarına da değinerek “Kayıt dışı hizmeti engellemek için ERA Türkiye olarak KDV oranını hizmet bedelimizin içine ekliyoruz. Böylece gayrimenkul yatırımlarını değerlendirmek isteyenlere güvenli bir alışveriş fırsatı sunmuş oluyoruz” şeklinde konuştu.



Geri Dön