28 / 04 / 2024

Yeni yapılar engelli erişimine uygun değil!

Yeni yapılar engelli erişimine uygun değil!

Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Aksan, yeni yapıların engellilerin erişimine uygun olmadığını belirterek, söz konusu duruma tepki gösterdi..



Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Aksan, yeni yapıların engellilerin erişimine uygun olmadığını belirterek, söz konusu duruma tepki gösterdi. Aksan, yerel yönetimleri de göreve çağırdı.

Diyarbakır’ın neredeyse her köşesinde inşaatlar yükselirken, yapıların engellilerin erişimine uygun yapılmaması tepkilere neden oluyor. Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Aksan, kentte inşaat sektörünün hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek, yaptıkları incelemelere göre bu inşaatların neredeyse tamamının engelli vatandaşların kullanımına uygun olmadığını vurguladı. Ne binaların girişindeki rampaların ne de asansörlerin engelliler tarafından kullanılamadığına dikkat eken Aksan, “Bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile de görüştük. Özellikle bu konuda mimarlar odasına görev düşüyor. Biz mimarlardan kendilerine gelen projelerde bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Mutlaka yapılacak inşaatlarda engelli vatandaşların düşünülmesi gerekiyor. Ayrıca belediyelere de büyük görevler düşüyor. Sonuçta belediyelerden de izin alınıyor ve inşaatı inceleyen görevlilerin bunları dikkate alması gerekiyor. Çünkü bu hem yasal olarak hem de insani olarak hakkımızdır” dedi.

Aksan, bu konunun birkaç kişiyi değil, Diyarbakır’da yaşayan yaklaşık 120 bin engelliyi ilgilendirdiğine de dikkat çekerek, duyarlılık beklediklerini vurguladı.


Milliyet


Geri Dön