30 / 04 / 2024

Yeni yapılar için rejim değişikliğine gidiliyor!

Yeni yapılar için rejim değişikliğine gidiliyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin açıklamalar yaptı. Candan, simgesel yapılarının yıkıldığını ve yeni inşa edilen okul, hükümet konağı, adalet sarayı gibi yapılar için rejim değişikliğine doğru gidildiğini belirtti.



Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, iktidarın ülkeyi rejim değişikliğine götürdüğünü mimari değişikliklerden okuyabildiklerini dile getirdi. AK Parti hükümetleri döneminde cumhuriyetin simgesel yapılarının yıkıldığını ve yeni inşa edilen okul, hükümet konağı, adalet sarayı gibi yapıların cephelerinin ise rejim değişikliğine doğru gidildiğinin mesajı olduğunu söyledi.


Candan, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile tek adam sisteminin ilk adımını atmak isteyen iktidarın amacının, cumhuriyetin modern mimarisinin terk edilerek medrese, külliye, saray mimarisine geçilmesi ile ortaya çıktığını ifade etti. “Bütün okumaları mekân üzerinden yapıyoruz ve bir rejim değişikliği ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz” diyen Candan, bu nedenle referandumda ‘hayır’ denilmesi gerektiğini söyledi.


Candan, “Okul cephelerinin dönüştürülmesinin ardından medrese eğitimin geldiğini biliyoruz. Hükümet konağındaki değişiklikte, adliye saraylarının hepsinde bir kadılık sisteminin geleceğini, yargının tek elde toplanacağını biz bu binaların cephelerinden okuyabildik. Dolayısıyla bu bir rejim değişikliğidir. Binalar da bunun ipuçlarıdır.” dedi.




Anayurt Gazetesi 



Geri Dön