27 / 04 / 2024

Yeni yıl turizm sektörünü hareketlendirdi!

Yeni yıl turizm sektörünü hareketlendirdi!

Yurtiçinde Antalya, yurtdışında Avrupa başkentleri ilgi görüyor. Turizmcilerin tahminlerine göre bu sene, yılbaşı turlarına harcanacak para yaklaşık 20-25 milyon Avro. Yaklaşan yeni yıl, turizm sektörünü hareketlendirdi.



Yurtiçinde Antalya, yurtdışında Avrupa başkentleri ilgi görüyor. Turizmcilerin tahminlerine göre bu sene, yılbaşı turlarına harcanacak para yaklaşık 20-25 milyon Avro. 

Yaklaşan yeni yıl, turizm sektörünü hareketlendirdi. Yurtiçi ve yurtdışındaki seçenekleri araştıran tatilciler, rezervasyonlara şimdiden başladı. Coral Travel&ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, rezervasyonlarla ilgili şu bilgiyi verdi: "Yübaşı için yurtiçi rezervasyonları kasım ayının ilk haftası itibariyle başladı. Aralık başında yoğunlaşmasını bekliyoruz. Otellerin gala programları netleştikçe rezervasyonlar da artıyor. Yurtdışı turlarda ise yılbaşı tarihinin yaklaşması ile doğru orantılı bir rezervasyon artışı var. Yılbaşında yurtiçi ve yurtdışında tatile çıkan yerli turist sayısı 50.000 civarında olacaktır. Bu doğrultuda özellikle paket turlar için harcanacak paranın 20-25 milyon EUR civarında olacağını söyleyebiliriz." Mehmet Kamçı, yurtiçinde Antalya, termal, kayak ve yakın çevre otellerinin daha fazla tercih edildiğini, yurtdışında ise Kıbrıs ile birlikte en çok tercih edilen seçeneklerin Bangkok&Phuket, Paris, İtalya, Beneluks&Paris destiııasyonları olduğunu kaydetti. 


Bu yıl 31 Aralık'ın hafta içine rastladığını hatırlatan Kamçı, "Bu nedenle uzak bölgelere gitmek isteyen misafirlerimiz hafta sonu tatillerini birleştirerek plan yapıyor. Ancak, kısa süreli yılbaşı tatili tercih edenler ise yurtiçinde yakın çevre otellerdeki 2 gecelik paketlere rağbet gösteriyor. 

Tatil süresi kısa olduğu için yurtdışı turlarda daha ziyade kısa parkurlu özellikle Avrupa başkentlerine düzenlenen turların tercih edildiğini gömlekteyiz. Taleplere göre yurtdışı turlarını haftasonu birleştirilmiş olarak genelde 4 gecelik programlar şeklinde hazırladık" dedi. 

Tatilcilerin yurtdışı tercihleriyle ilgili bilgi de veren Mehmet Kamçı, şu an için vizeli tur satışlarının vizesizlere oranla daha fazla olduğunu söyledi


Hürses


Geri Dön