Sektörel

Yeni yılda tapu harçları artacak mı?

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'na göre, 2018'de tahsil edilmesi beklenen 23 milyar 690 milyon 379 bin liralık harcın yaklaşık yüzde 56,5'ini tapu harçlarından olacak. 

PropertyTr Genel Müdürü Yusuf Boz, 2018 yılı tapu harçları konusunu değerlendirdi. İşte,  PropertyTr Genel Müdürü Yusuf Boz'un değerlendirmesi.. 

 

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre, 2018 yılında tahsil edilmesi beklenen 23 milyar 690 milyon 379 bin liralık harcın, yaklaşık yüzde 56,5'i tapu harçlarından sağlanacak. Bu çerçevede geçen yıla göre yaklaşık %30 daha fazla tapu harcı tahsil edilmesi hedefleniyor.

 

PropertyTr Genel Müdürü Yusuf Boz, yeni yılla beraber tapu harçlarında fazla gelir sağlanması için yapılan çalışmanın sektöre zarar vereceğine dair açıklamalarda bulundu. “Yeni yılda tapu harçlarında ciddi bir artış olmasını bekliyoruz. Yaklaşık yüzde 50’lik bir artış olacağı tahminlerimizin arasında.” dedi.

 

Tapu harçlarında bilindiği üzere en yüksek gelir gayrimenkul sektöründe oluyor. Ayrıca ekstra bir artışında gayrimenkul sektörüne zarara gireceğini belirten Boz, artışın ne kadar yapılacağı hakkında tahminlerinin olmadığını söyledi.


2017 yılında yaklaşık 10,3 milyar beklenen tapu harcı gelirinde, ilk 11 ayda bağış, ipotek, taksim gibi işlemler ile beraber 9 milyar 490 milyon gelir sağlandığını belirten Boz, tapu harçlarındaki indirimlerin gözle görülür biçimde sektöre kar sağladığını belirtti. Ayrıca, satışlarla beraber iyi bir çizgi izlediğini söyledi.