29 / 04 / 2024

Yenilenebilir Enerji Kanunu, yasalaşıyor!

Yenilenebilir Enerji Kanunu, yasalaşıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki ilk güneş enerjisi santrali yatırımının 2011'in üçüncü çeyreği ve 2012'nin ikinci çeyreğinde başlayacağı müjdesini verdi



İki yıldır meclisin gündemine 'ha geldi, ha gelecek' denilen Yenilenebilir Enerji Kanunu, nihayet yasalaşıyor. Milliyet'in 'Quo Vadis Türkiye ve Dünya' eki baskıya hazırlandığı sırada Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda kanunla ilgili değişiklik maddelerinin oylaması başlamıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, oylama sırasında yaptığı açıklamada Türkiye'deki ilk güneş enerjisi santrali yatırımının 2011'in üçüncü çeyreği ve 2012'nin ikinci çeyreğinde başlayacağı müjdesini verdi. Artık üreticiler ve yatırımcılar hükümetin belirlediği teşvik fiyatlarım kabullenmiş durumda. Yasada öngörülen teşvikler hidroelektrik üretim tesisi için 7.3 dolar sent, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi için 7.3 dolar sent, Jeotermal enerjisine dayalı üretim tesisi için 10.5 dolar sent, biyokütleye dayalı üretim tesisi için (çöp gazı dahil) 13.3 dolar sent, güneş enerjisine dayalı üretim tesisi için 13.3 dolar sent seviyesinde.
Milliyet/Nevin DONAT


Geri Dön