29 / 04 / 2024

Yenimahalle Varlık sakinlerine kentsel dönüşüm müjdesi!

Yenimahalle Varlık sakinlerine kentsel dönüşüm müjdesi!

Varlık Mahallesi'ndeki tüm esnafın kapısını tek tek çalan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşlara kentsel dönüşümün de müjdesini verdi.



Varlık Mahallesi'ndeki esnaflarla çay içip sohbet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Bugüne kadar ilçe genelinde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamında olduğu gibi Varlık Mahallesi’ndeki tarihi Akköprü civarında da tüm gecekonduları yıkıp şimdiye kadar bölgenin cefasını çeken tüm hak sahiplerini de bulundukları yerde modern yaşama kavuşturacağız” dedi.

Yenimahalle Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Ankara  Çayı’nın Varlık’ta kalan kısmının da Devlet Su İşleri işbirliği ile Eskişehir örneğindeki gibi ıslah edilerek üzerinde sandalların dolaşacağını belirten Başkan Yaşar “Çayın etrafına yapacağımız rekreasyon alanları, yürüyüş yolları, vatandaşlarımızın oturup çayını yudumlayabileceği mekanlarla, Varlık Mahallesi Başkent’in cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

Varlık, Başkent’in yeni cazibe merkezi olmaya aday

Bölgede hak sahipleri ile görüşmelerin ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini de belirten Yaşar “Proje kapsamında; Ankara Çayı’nın kuzeyindeki yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda bulunan 70 gecekondunun yıkımını yaparak, bölgenin modern ve sağlıklı bir çevreye kavuşmasını sağlayacağız. Göreve geldiğimiz günden beri Macunköy’de, Mehmet Akif Ersoy’da, Pamuklar’da yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ortada. Yamaçevler’de de yıkımlarımız başladı. Bu nedenle Varlık sakinlerimiz de hiç tedirgin olmasın. Kimseyi mağdur etmedik, etmeyeceğiz” dedi.


Geri Dön