05 / 05 / 2024

Yenişehir sağlıklı alt yapıya kavuştu!

Yenişehir sağlıklı alt yapıya kavuştu!

İşe öncelikle altyapıdan başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir'i de sağlıklı bir altyapıya kavuşturdu. Günlük 10 bin metreküp arıtma kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ile 102 kilometrelik kanalizasyon hattının açılışı gerçekleşti.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Demirtaş şantiyesindeki araç parkında incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesinin ulaşım filosuna yeni eklenen modern araçları inceleyerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak kentin daha yaşanabilir bir kent olması, hizmetlerin en güzel şekilde gerçekleşmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bütünşehir uygulamasıyla artık 17 ilçeye hizmet veren bir Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelere aktif hizmetlerin ulaştırılabilmesi ve zaman kaybının yaşanmaması için tüm bölgelerde şantiyelerimizi oluşturuyoruz. Şu an 10 noktamıza Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet ediyoruz. Artık şantiye tek noktada değil, 10 ayrı merkezde hizmet veriyor" dedi. 


ASFALT DÖKME IŞI İHALEYLE 

Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanının genişlemesiyle araç parklarının da güçlendirildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesinin ekip, ekipman ve makine parkını da güçlendiriyoruz. Bu sayede Büyükşehir'in gücünü 17 ilçemizde de hizmetlerimizle göstermeyi hedefliyoruz. Her hafta yeni araçların ve iş makinelerinin bölgelerde faaliyete başlıyor. Satın aldığımız makinalarla yol yapım çalışmalarının büyük kısmını artık belediyemiz gerçekleştirecek. Sadece asfalt dökme işini ihale etmiş oluyoruz. 


Hedef sağlıklı altyapı 


İşe öncelikle altyapıdan başlayan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir'i de sağlıklı bir altyapıya kavuşturdu. Günlük 10 bin metreküp arıtma kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ile 102 kilometrelik kanalizasyon hattının açılışı için düzenlenen töreninde konuşan Başkan Altepe, Yenişehir Belediyesi yılda 10-12 milyon Yeni makinalarımız yol yapımı ve temizliğinde kullanılacak. 3 adet loderimizi malzeme yüklemesinde, 8 adet silindir makinemizi tamir ve yamalarda, 3 adet süpürge makinasını da temizlikte değerlendireceğiz. Tüm araçlarımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. liralık yatarım yapabilirken, Söylemiş meydan düzenleme ve yol çalışmalarıyla birlikte bir günde 50 milyon liralık yatırımı hizmete açtıklarını vurguladı. 


Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasını özgün değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yerkapı Konağinda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. 


ÖZGÜN KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR 

Tarih başkenti Bursa'nın kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü anlatan Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan anıtsal yapılarımızı bir bir ayağa kaldırırken bir yandan da Bursa'nın tüm semtlerinde kenti süsleyen sivil mimarlık örneği yapılarını özgün kimlikleriyle buluşturuyoruz. Bu yapılar Bursa'nın en önemli ziynetlerinden" dedi.Başkan Altepe, zaman içinde çürüyüp yıkılmış olan eserlerin yeniden değerlendirildiğini anlattı. 


A Gazete


Geri Dön