Kent Haberleri

Yer Bilimleri uzmanından İstanbul depremi açıklaması: Orta Marmara kırığında 6,5 deprem olur, İstanbul için hasar yapar!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve "Orta Marmara kırığında 6,5 deprem olur" dedi. İşte o paylaşım...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7'den büyük iki deprem, 11 ili etkiledi ve 53 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 'Asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. 

Son zamanlarda Türkiye'nin dört bir yanından sık sık irili ufaklı deprem haberleri gelirken, İstanbul depremi ile ilgili tedirginlikler de arttı. Deprem uzmanları, İstanbul'da beklenen büyük deprem için vaktin daraldığına dikkat çekiyor. Ancak, farklı görüşler de bulunuyor. 

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, https://x.com/sismikveri resmi X sosyal medya hesabından büyük Marmara depremi ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:  

"Mutlu Pazarlar.

#istanbul #marmara #deprem ine son noktayı koyalım. 1999'da yazılıp 2016 yılında revize edilip yayınlanan bir makaleden kopya çekip, "risk yüzde 47  oldu  ,yazı tura atsan tutar" diye yine hortlatıldı! Bir makale yayınlanınca kesin doğru hükmünde değildir!

Zaten makaleyi yazanlar da çeşitli olasılık formülleri ile hesap yapıp durumu açıklamışlar.

Marmara'da kabuğu kıracak ve 7 üzerinde deprem üretecek direncin henüz oluşmadığını belirtelim .
TPAO sismik kesitleri ve jeofizik çalışmalar durumu zaten ortaya koyuyor.

Bu makaleyi örnek verdiğinizde ve ihtimal yüzde 47 dediğinizde  her yıl yüzde 2'ye yakın 7'lik #deprem ihtimali olarak okunmalıdır.

Her an fifti fifti değil!
Orta Marmara kırığında biriken deformasyon 6,5 gibi bir atımla deşarj olur ve bu da #İstanbul için hasar yapıcı bir depremdir.
"

Peki vatandaşlar olası Marmara depremi ile ilgili neler söyledi? İşte İçelli'nin o paylaşımına gelen yorumlar...

Emeklilere maaşa ek gelir müjdesi! Akbank emekli promosyon 2024 güncellendi! Akbank promosyon ne kadar?

Milli Emlak'tan Solarak, Kütahya’da ucuz arsa satışı için son 10 gün!

Olası depremde binaların yüzde 50’sinin hasar göreceği Bakırköy'de 'Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi' kuruldu!