28 / 04 / 2024

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin güzergah değişimi TBMM'de!

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin güzergah değişimi TBMM'de!

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde belirtilen güzergahın değiştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde belirtilen güzergahın değiştirilmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Keven, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Keven ''TCDD Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş olan ve Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren hattından ayrılarak kayseri'ye gidecek olan Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi kapsamında güzergahın Yerköy ilçe merkezini ikiye bölerek Yerköy İlçe Stadyumu mevkiinden geçtiği ifade edilmektedir. Bilindiği üzere Yerköy ilçe merkezini tarihi demiryolu hattı ikiye bölmektedir. Bu projenin güzergahı değiştirilmezse ilçe merkezi bir kez daha ikiye bölünecektir. Ayrıca güzergah üzerinde termal kaynaklar ve SİT alanları bulunmaktadır'' diye konuştu. 

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları:
1- Ülkemizin önemli prestij projelerinden Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi, Yerköy ilçe merkezini ikiye bölmeyecek şekilde ve imar alanının dışında olacak bir güzergah ile değiştirilmesi sağlanabilir mi?
2- Yerköy Belediyesi'nin görüşleri dikkate alındı mı? İlçe merkezinin ikinci bir defa ikiye bölünmesinin doğuracağı sorunlar yeterince araştırıldı mı?
3- Projenin imar alanı dışından geçirilmemesi neden sağlanmamıştır?
4- Güzergahta bulunan termal sıcak su kaynakları ve SİT alanları görmezden mi gelindi?
5- ÇED raporunun ve ilçe merkezinden geçen kısmın vaziyet planının bir nüshasının tarafımıza gönderilmesi mümkün müdür?


Geri Dön