28 / 04 / 2024

Yerli turistin ilgisi villa ve müstakil dairelere kaydı!

Yerli turistin ilgisi villa ve müstakil dairelere kaydı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl kalabalıktan uzak izole tatil yapmayı planlayan yerli turist, resort otellerin villa ve müstakil daireleri tercih ediyor.



Bu yıl en çok güvenlikle ilgili konulara önem veren yerli turist, tatil için ya doğayla iç içe butik otelleri veya büyük resort otellerin diğer misafirlerden izole tatil olanağı sağlayan villa ve müstakil dairelerini seçiyor. Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'ün haberine göre; Avrupalı ve Türk misafirlerden bu yıl özellikle müstakil odalara rezervasyon aldıklarını söyleyen Belek’te yer alan Ela Quality Resort Hotel’in genel müdürü Ufuk Gezgin, “İzole bir tatil imkanı sunduğumuz 200 adet göl evimiz var. Bu dönemde bu evlere ciddi talep var. Temmuz ve ağustosta insanlar gelemediği için eylül, ekim gibi bölge turizminde ciddi bir hareketlilik yaşanacağını düşünüyorum. Kasımı da yaz aylarına ekleyip sezonu uzatacağız” dedi. 

AÇIK ALANA ÇADIR

Sezona sıkı koronavirüs önlemleriyle gireceklerinden bahseden Gezgin, şu açıklamalarda bulundu: “Otelimize gelen çocuklu aileler için uçurtma şenliği, ebeveynlerle kumdan kale yapma, açık alanlarda çadır kurma gibi alternatifler oluşturuyoruz.” 

TATİL KREDİSİYLE SEKTÖR HAREKETLENİR 

Yerli turistin bu yıl, geçeçtiğimiz seneyle aynı fiyatlara tatil yapma fırsatı bulacağından bahseden Gezgin, “Ayrıca tatil kredisi ve uzun vade seçenekleri evlerindeki karantinada bunalan vatandaşları tatile çıkmaya teşvik edecek. Bu yıl doğa kendini yeniledi. Deniz pırıl pırıl, hava kalitesi son yılların en yükseği, Caretta Caretta’lar yeniden yumurta bırakmaya başladı” diye konuştu. 

Kovid-19'la villa tipi otellere talep arttı!

Koronavirüs sonrası bungalovlara talep arttı!

Koronavirüse karşı 'ev ve tatil bir arada olsun' trendi: Kiralık villalar!


Geri Dön