29 / 04 / 2024

Yeşil Binalar şehirleri doğayla buluşturacak!

Yeşil Binalar şehirleri doğayla buluşturacak!

Yılın Mimarlık ve Ekolojik Yapılaşma Uluslararası Zirvesi Archisections 19 Ekim’de İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapılacak. 



“Archisections – Mimaride Yeşil & Mavinin Sonsuz Tonları’’ buluşması19 Ekim tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek. “Daha Yeşil, Daha Mavi Ekolojik Yapılaşma ve Şehirlerde Doğaya Nefes Aldırmak!” ana temasıyla hazırlanan konferans, Unesco tarafından İstanbul’a verilen “yaratıcı şehir” ünvanının da altının çizileceği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

“Kentsel tasarımdan mimariye uzanan yelpazede sunumlar içeren, doğanın gücünü yaşamlarımızda yoğun olarak hissettiğimiz uluslararası mimari bir platformda buluşma sağlamak ve sorunlara çözüm aramak amacıyla hazırlanan Archisections konferansında “Yeşil ve mavinin sonsuz tonlarının hakim olduğu sürdürebilir ekolojik dengeyle konforlu yaşama alan yaratabilir miyiz?’’ sorusunun yanıtı aranacak.

Yeşil Binalar şehirleri doğayla buluşturacak!

Ağa Han Mimarlık Ödüllü Prof. Dr. Süha Özkan’ın ödüllü Curitiba sunumu, Sambuichi Architects’ten Hiroshi Sambuichi tarafından doğanın gücü; su, rüzgar, güneş ile yaşam enerjisi yükselen şehir Hiroshima ve Los Angeles Sürdürülebilirlik Planı’nın inceleneceği Vaka Analizi oturumları merakla bekleniyor.

Çevreciliğe sahip bir idare anlayışı ile tasarıma önem veren şehirlere sahip bir ülke olgusunu ön plana alarak Dünyanın yedi kıtasından çözüm örnekleri, ezber bozan farklı yaklaşımlar, şehircilikte devrim yaratan vaka analizleri yapılacak zirvede İstanbul için çözüm arayışları da ortaya konacak. Mimarlar, işadamları, yatırımcılar, müteahhitler ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, iç mimari sektöründeki firmalar, belediyeler ve şehir planlamacıları, turizmciler, mühendisler ve mimari bölümü öğrencilerinin
başvurduğu etkinlikte ayrıca Yeşil-Mavi ödül töreni de düzenlenecek. Bu etkinlik, tarihi Çırağan Sarayı’nda konferans, sergi ve 2D/3D poster sunumları ile gerçekleştirilecek.

Yeşil Binalar şehirleri doğayla buluşturacak!


Geri Dön