Ekonomi

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..Türkiye'nin ihracatında büyük bir paya sahip olan Avrupa Birliği, sıfır emisyonlu, kaynak verimli ve rekabetçi bir ekonomiye ulaşmak hedefleyen yeşil dönüşüm politikalarında ilerleme kaydediyor

Türkiye'de ekonominin her alanında olduğu gibi tüm sektörlerde de yeşil dönüşüme yönelik adımlar atılırken sıfır emisyon hedefine ulaşmak için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin ihracatında büyük bir paya sahip olan Avrupa Birliği, sıfır emisyonlu, kaynak verimli ve rekabetçi bir ekonomiye ulaşmak hedefleyen yeşil dönüşüm politikalarında ilerleme kaydediyor. Orta Vadeli Program döneminde iklim değişikliğinin çok yönlü etkileri dikkate alınarak, kalkınma öncelikleri çerçevesinde ekonominin her alanında ve tüm sektörlerde yeşil dönüşüme hedefli adımlar atılmasına devam edilecek.

Bunun için net sıfır emisyon hedefine giden yolda orta vadeli düşük karbonlu bir büyüme stratejisi ortaya konulacak. Sektörlerin yeşil dönüşüm için ihtiyaç duyacağı ilave yatırım miktarı tespit edilecek ve rekabet güçlerinin korunması amacıyla destek mekanizmaları planlanacak.

Benesta Acıbadem satışta! Teslimler Nisan 2024’te yapılacak!

Fındık ihracatı yaklaşık 2 milyar dolar kazandırdı! 5 Eylül 2022 fındık fiyat listesi..

Genel bütçeden en büyük pasta 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu!