07 / 05 / 2024

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Yeşil dönüşüm için

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..



Yeşil Organize Sanayi Bölgeleri için sertifikasyon sistemi geliyor

İklim değişikliğinin getireceği olumsuz etkilerinden tarımı ve çiftçileri korumak için tarım sigortasının koruma altına aldığı ürünler ve riskler bazlı kapsamında genişlemeye gidilecek.  Çevresel olarak sürdürülebilir bir iktisadi faaliyetin taşıması gereken özellikleri belirleyen ve yeşil boyamaya karşı koruma sağlayacak, uluslararası ortak bir sınıflama sistemiyle entegre ve ülkenin özgün ihtiyaçlarını gözeten bilimsel temelli detaylı bir "ulusal yeşil taksonomi mevzuatı" hazırlanacak.

Verimliliği artıran ve atık yönetimine artı sağlayan döngüsel ekonomiye geçiş için bütüncül bir Ulusal Döngüsel Ekonomi Eylem Planı hazırlanacak. Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi tamamlanarak sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek.

Benesta Acıbadem satışta! Teslimler Nisan 2024’te yapılacak!

Fındık ihracatı yaklaşık 2 milyar dolar kazandırdı! 5 Eylül 2022 fındık fiyat listesi..

Genel bütçeden en büyük pasta 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön