01 / 05 / 2024

Yeşil İnşaat ile Doğan'ın Trump Tower tartışması

Yeşil İnşaat ile Doğan'ın Trump Tower tartışması

D Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan, Yeşil İnşaat'ın Trump Tower'ın isim hakkına sahip olmadığını ileri sürdü, Engin Yeşil ise "İsim hakkını Doğan'a devrettik" dedi



Trump Tower Şişli projesinin sahibi Doğan Grubu bünyesindeki Ortadoğu Otomotiv'in inşaat şirketi D Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan, projenin ortaklığı ile ilgili Yeşil İnşaat tarafından kamuoyunda yanlış bir bilgilendirme yapıldığını belirtilerek "Yeşil İnşaat, Trump Tower projesinin hiçbir aşamasında ortağımız olmadı. Ayrıca Trump Tower'ın isim hakkına da sahip olmadı. Yeşil İnşaat'ın sahibi Engin Yeşil'in Donald Trump'la olan arkadaşlığından dolayı tanışmamıza vesile oldu. Onun dışında projede hiçbir şekilde kendisinin bir bağı yok" diye konuştu. Daha önce Yeşil'in medyaya yansıyan haberlerinden projenin ortağı gibi göstermelerinden rahatsız olduklarını da söyleyen Tokcan, "Şimdiye kadar dostluğumuzda dolayı bir açıklama yapmadık. Ama konu yanlış yansıtıldı. Bundan rahatsızlık duyduk. Engin Yeşil ve Yeşil İnşaat Genel Müdürü Burak Duruman, bizi tanıştırmaları vesilesiyle ilk lansmanın yapıldığı fotoğraf karelerinde yer aldı. Ancak sözleşmede hiçbir zaman olmadılar" dedi.

'TÜM GÖRÜŞMELERİ BEN YAPTIM'
Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ise "Yatırımın ilk başladığı aşamaya kadar tüm görüşmeleri ben yaptım. Defalarca ABD'ye gittim.Projenin temellerinin atılmasıyla birlikte ise Trump Tower'ın bu projedeki isim hakkını Doğan'a devrettim" dedi. Yeşil, projenin hiçbir aşamasında olmadıklarıyla ilgili değerlendirmelerin ise gerçek olmadığını söyledi.

İSTANBUL'DA MAĞAZA DÜŞÜNÜYOR
Kendi tasarımlarından oluşan mücevher koleksiyonunu global pazara taşıyan Trump, Kuveyt'te açtığı mağazadan sonra İstanbul'da da mağaza açmayı düşündüğünü söyledi.
'Krizde akıllı davranarak satın almaları hızlandırdık'

Krizi erken hissederek üç yıl önce gayrimenkul alanında satın almaları durduklarını belirten emlak kralı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, başta ABD olmak üzere global pazarda yeniden satın almalara hız verdiklerini söyledi. Trump Organization'da İş Geliştirme ve Stratejik Yatırımlar Başkan Yardımcısı olan Trump, "Akıllıca davrandık ve üç yıl önce gayrimünkulde tüm satın almaları durdurduk. Markamızı global anlamda genişlettik ama büyük satın almalar gerçekleştirmedik. Bu da bugünkü pazar koşullarında bizi şanslı bir konuma getirdi" dedi. Trump Towers İstanbul'un satış lansmanına katılan Ivanka Trump, yeni kitabı 'Trump Card'da ele aldığı konular ışığında genç Türk girişimcilere de işlerinde risk alma ve tutkulu olma tavsiyesinde bulundu. Trump, "Etrafımda tanıdığım tüm başarılı insanlar işine son derece tutkulu. Belki dünyanın en zeki ya da tecrübeli insanları olmayabilir ama tutkuları sayesinde tepe noktalarına ulaşarak başarıyı yönetmeyi biliyorlar" dedi.
İrfan DONAT/Sabah

0212 347 36 28
www.trumpistanbul.com.tr

İlgili haber

Trump Towers'ta 500 bin dolara! Satışlar başladı!

Trump Towers'ta 548 bin dolara! 55 ay vade seçeneği!

Trump Towers'ın örnek daireleri hazır!


Geri Dön