28 / 04 / 2024

Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart'ta!

Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart'ta!

Mimarlık ve inşaat süreçlerinin çevresel etkilerini masaya yatırmak ve yeni çözüm önerileri sunmak için hazırlanan online konferans serisi Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart tarihinde yapılacak.



Mimarlık ve inşaat süreçlerinin çevresel etkilerini konuşmak ve yeni çözüm önerileri sunmak için hazırlanan online konferans serisi Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart Pazartesi günü online şekilde yapılacak. ‘Nefes Alan Bir Dünya için Tasarım’ temasıyla gerçekleştirilecek olan konferans, ulusal ve uluslararası birçok isme ev sahipliği yapacak, mimari ve tasarım dünyasının temsilcilerini ağırlayacak.

Ekoyapı Dergisi, ArcheThink ortaklığı, Dörken Sistem stratejik ortaklığı ve Roca’nın konferans sponsorluğunda yapılacak olan ikinci oturumda, yaşam alanlarının çevresel etkileri ve tasarımın bu konudaki belirleyici rolüne odaklanılmış olacak. İki kısım şeklinde gerçekleştirilecek olan konferansın açılış  konuşmasında Değişen İklim Gerçeğiyle Geleceğin Binalarını Tasarlamak adlı konuşmasıyla Yapı Bilimi Uzmanı John Straube konuşmacı olarak yer alırken, daha sonra yapılacak olan panelde ise Kentsel Nefes paneli kapsamında Faruk Göksu ve Doğu Kaptan, söz alacak. Soru-cevap bölümleriyle interaktif olarak yapılacak olan etkinlik, birinci konferansta olduğu gibi sektör temsilcilerinden büyük ilgi bekliyor.

Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart ta!

Yapı biliminin ipuçlarıyla bugün ve yarın için sağlıklı yapılar inşa edilebilir

Yapı Bilimi Uzmanı, İnşaat ve Çevre Mühendisi John Straube ‘Değişen iklim gerçeğiyle Geleceğin Binalarını Tasarlamak’ isimli konuşmasında, mimar ve tasarımcılara yapı biliminin sırlarını, iklim değişikliğinde fark yaratacak pratik öneriler ile sunacak. Oturumun ikinci bölümünde Kentsel Nefes paneli kapsamında Şehir Plancısı Faruk Göksu ve Mimar Doğu Kaptan, mavi ve yeşilin bir araya geldiği şehirlerin sadece hayal olmadığına ve bunun için mimari ve tasarım olarak izlenilmesi gereken yol haritalarına da değinecek.

Şehir Plancısı Faruk Göksu; şehirlerin geleceği için modeller, yenilikçi yaklaşımlar ve önerilen geliştirilebileceğini ve doğayı şehrin bir parçası haline getirmenin mümkün olduğuna değinecek. Ödüllü Mimar Doğu Kaptan da Faruk Göksu’nun sunumu üzerine  yeşil ile maviyi buluşturan kentsel ölçekte projesi ile güncel bir örnek verecek.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonellerini buluşturacak olan konferans serisi Yeşil Rapido 2021, 22 Mart 2021 tarihinde online şekilde takip edilebilir. 

 

Dünyanın geleceği için sıfır karbonlu yapılar inşa edilmeli! 


Geri Dön