15 / 05 / 2024

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.



Arnavut Hayreddin Paşa Köşkü yeni adıyla Darcan Köşkü’nün restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile alakalı şu cümleler ile yorumladı:

“Tarihi Darcan Köşkü, İstanbul’un birinci derece koruma grubundaki yapıları arasında yer alıyor. Yeşilcam’ın Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Şabanoğlu Şaban, Neşeli Günler gibi birçok filmine ev sahipliği yapan köşkün restorasyon çalışmalarındaki mimari ve iç mimari uygulamalar ile birlikte projenin tüm teknik detaylarını üstleniyoruz. Ülkemizin kültür varlıklarının yenilenmesinde görev almaktan gurur duyuyor ve çalışmalarımızı mekanın tarihi özgünlüğüne sadık kalarak gerçekleştiriyoruz.”

 Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

TARİHİ VE KÜLTÜREL ÖZGÜNLÜĞÜN KORUNMASI RESTORASYONUN KİLİT NOKTASI!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmalarında, yapının kültürel değerini oluşturan öğelerin korunmasının kritik bir unsur olduğunu belirten Sinem Necipoğlu, “İstanbul başta olmak üzere, ülkemiz kültürel tarih açısından çok zengin bir coğrafyaya sahip. " dedi.

Sinem Necipoğlu, tarihi eserlerin her birinin korunarak gelecek nesillere aşılamak için ise yapıların belirli aralıklarla özüne uygun biçimde restore edilmesi gerektiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü özellikle taşınmaz kültür varlıkları olarak ifade ettiğimiz yapılar, inşa edildikleri dönemde kullanılan malzemeden yapım tekniğine kadar birçok unsurdan dolayı dış koşullardan etkilenerek hasar görmeye fazlasıyla açık. Sinem Necipoğlu Mimarlık olarak, Yeşilcam’ın birçok filmine ev sahipliği yapan Darcan Köşkü’nün restorasyonunda da çalışmalarımızı köşkün özgünlüğüne sadık kalarak sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜVEN, FONKSİYONELLİK VE ESTETİK EN BAŞTA!

Birinci derece koruma grubuna dahil tarihi ahşap köşkün rölöve ve restitüsyonunun, İstanbul I Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onay aldığını bildiren Necipoğlu son olarak şunları söyledi: “Yalnızca Darcan Köşkü gibi tarihi yapılarda değil, özel konut projelerinde de profesyonel ekibimizle görev alıyoruz. Yürüttüğümüz her projede güven, fonksiyonellik ve estetik kriterleri bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Projelere çözüm odaklı yaklaşıyor ve gelecek dönemde gerek ticari gerekse kültürel kapsamda daha fazla çalışmada yer almayı hedefliyoruz”

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

TOKİ'den Ordu'ya 200'e yakın konut geliyor! Tarih belli oldu!

Dolar bugün ne kadar? 2 Ağustos dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Geri Dön