27 / 04 / 2024

Yeşildere'deki evler için kamulaştırma kararı alındı!

Yeşildere'deki evler için kamulaştırma kararı alındı!

Menemen' deki İzmir Serbest Bölgesi' ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şiddetli yağışlarda sel tehdidi yaşayan Yeşildere'deki evler için kamulaştırma kararı aldıklarını açıkladı...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen'de bulunan  İzmir  Serbest Bölgesi'ni (İZBAŞ) ziyaret ederek, işadamları ve çalışanlarla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu'nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarım dile getiren İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkam Eyüp Sevimli, İzmir Serbest Bölgesi'nin kentteki iki serbest bölgesinden biri olduğunu söyledi. Sevimli, deri sanayinin ağırlıklı olduğu bölgeyle ilgili bazı isteklerde de bulundu. 


Bölgenin eski planlarda olduğu gibi bacasız sanayiye dönüştürülmesini talep eden İZBAŞ Başkanı, "Buraya fabrikalarımız şehir içinde kaldığı için geldik. Daha sonra şehir Villakent ile birlikte şehir de buraya geldi. Aramızdaki arazi, yeni imar planında konut olarak görünüyor. Bu uygulanırsa, sanayi ile yan yana gelecek ve büyük baş ağrısı yaratacak. Bu oluşuma izin vermemenizi, eski planlarda olduğu gibi isabetli bir seçimle bu bölgenin bacasız sanayiye dönüştürülmesinin sağlanmasını istiyoruz. Şehir planları, rant hesapları veya kişisel çıkarlara göre değü olması gerektiği gibi yapılmalıdır. Sizin şimdiye kadarki uygulamalarınızda biz bunu gördük. Sizden bunun değiştirilmesini talep ediyoruz" dedi. Sevimli ayrıca asfalt ve yangınlara ilk müdahaleyi yapacak itfaiye aracı tahsisi isteğinde de bulundu

GELECEK ÜRETİMDE İZBAŞ

 yönetiminden bölgede yapılan çalışmalarla ilgili brifing alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, serbest bölge ve organize sanayi bölgelerin birçok sıkıntısı olduğunu ve bunları çözmekle görevli olduklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Biı- ülkenin geleceği, yaptığı üretime bağlı. Fabrikalar üretecek, tarım üretecek. Hizmet sektörü, turizm sektörü üretecek. Biz, İzmirli sanayicinin organize sanayi ölçeğinde büyüyeceğine inanıyoruz. Tarımda yapılacak çok şey olduğunu düşünüyoruz. Buradan hareketle tarıma destek verdik. Sözleşmeli üretim modeli, organik tarım çalışmaları, kırsalın desteklenmesi, toprak tahlil laboratuvarı gibi yaptığımız iyileştirmelerle tarım sektörünü yüzde 5-10 seviyesinde büyüttük. Ancak daha yapacak çok şeyimiz var" dedi. 


KONUT YA DA PARA

 İzmir'in turizm ve hizmet sektöründe büyümesi için çalıştıklarım söyleyen Bakan Kocaoğlu, kentten yürüttükleri bazı projelerle ilgili özet bilgi sundu. Konuşmalarm ardından soruları yamtlayan Başkan Kocaoğlu, Yeşildere'de kentsel dönüşüm uygulaması hakkında da bilgi verdi. Başkan Kocaoğlu, yoğun yağışta yerleri uygun olmadığı için su basan evler için kamulaştırma kararı aldıklarım söyleyerek, bu evlerde oturan vatandaşlara mallarının değeri kadar Uzundere konutlarından ev vereceklerini ya da evlerinin rayiç değeri kadar para ödeyeceklerini vurguladı. Toplantının sonunda İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Başkan Kocaoğu'na teşekkür plaketi sundu. Buradan Löher Asansör fabrikasına giden Başka Kocaoğlu, Löher Asansör San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktaş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Torbalı İZBAN hattında yer alan Develi İstasyonu için üretilen ve yapımı tamamlanan yürüyen merpenleri de deneyen Başkan Kocaoğlu, işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkam, Löher Asansör Fabrikası'nm ardından bir deri fabrikasına geçerek işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. 



Günboyu


Geri Dön