02 / 05 / 2024

Yeşilköy sakinleri isyanda: Sahile çay bahçesi istemiyoruz!

Yeşilköy sakinleri isyanda: Sahile çay bahçesi istemiyoruz!

Yeşilköylüler, sahile çay bahçesi inşa etmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine işte böyle sesleniyor...  Gerçi isyan etseler ne fayda! Kimsenin vatandaşın eleştirisini, itirazını dinlediği yok ki!



Belediyelerin şu çay bahçesi hevesine anlam vermek mümkün değil. Nerede boş bir yer, yeşil alan, park, bahçe bulsalar, hemen bir kafe konduruyorlar, önce küçük bir çay ocağı yapılıyor, birkaç masa sandalye atılıyor. Sonra bir bakmışsınız bu küçük çay bahçesi yayılıyor, ortada yeşil alan, yürüyüş yolu, park falan kalmıyor. Tabii bu koca kentte nefes alabilecek doğru düzgün bir yer bulamayan, yeşile hasret İstanbullular da isyan bayrağını çekiyor.

çAY BAHçESİ İSTEYEN KİM!

Gerçi isyan etseler ne fayda! Kimsenin vatandaşın eleştirisini, itirazını dinlediği yok ki! Yerel yönetimler geri adım atmıyor, çay bahçelerimizin sayısı hızla artıyor. Kime ne faydaları varsa... Acil şžikayet Hattı sayfalarının müdavimleri iyi bilir ki, bu konuya defalarca değindik. Kadıköy'den Bakırköy'e, Tuzla'dan Beylikdüzü'ne kadar kentin dört bir yanından çay bahçesi krizine örnekler sunduk. E bu girizgahtan da anlaşıldığı üzere bugün yine bu meseleyi masaya yatıracağız. Bu kez adresimiz Yeşilköy...

çevre sakinlerinin uçurtma şenlikleri düzenlediği, festivallere ev sahipliği yapan, çocukların bisiklete binip paten yaptığı Yeşilköy sahiline de bir çay bahçesi yapılmaya başlandı. Ve bu gelişme Yeşilköylüleri çok rahatsız etti.

Hemen, çalışmayı yürüten Büyükşehir Belediyesi'ne 'çay bahçesi istemiyoruz' itirazları yapıldı. Ne var ki sonuç alınamadı. çay bahçesi inşaatı hızla devam ederken Yeşilköylüler de seslerini duyurmak için eylem yapmaya hazırlanıyor. Bugün çay bahçesi inşaatımn önünde protesto gösterisi düzenleyecek ve 'Sahilimizi bize bırakın' diye haykıracaklar. Bakalım onların sesini duyan olacak mı!

Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK


Geri Dön