13 / 05 / 2024

Yeterli teminata sahip olmayan firmalara müjde!

Yeterli teminata sahip olmayan firmalara müjde!

Başta KOBİ’ler olmak üzere reel sektörün en önemli sorunlarının başında gelen finansman meselesi için son derece kritik bir adım atıldı.



KADIN GİRİŞİMCİLERE DE 2 MİLYAR TL DESTEK

Özellikle fatura iptallerinden kaynaklı sorunları çözecek yöntemleri de devreye alarak sistemin etkinliğini artıracaklarını dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:

“Özellikle fatura iptallerinden kaynaklanan sorunları çözecek yöntemleri de devreye alarak sistemin etkinliğini arttırıyoruz. Yeterli teminata sahip olmayan ama kredibilitesi yüksek firmalarımıza en az yüzde 75 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz. Elbette kadınlarımızı da unutmadık. Bu kapsamda kadın girişimcilerimize ve kadın kooperatiflerimize de 2 milyar liralık kefalet paketi tahsis ettik. İşletmeden projeye, enerjiden teknolojiye, dijital dönüşümden konuta kadar geniş bir yelpazeye yayılan yeni destek paketimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

 Yeterli teminata sahip olmayan firmalara müjde!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yeni ekonomi modeli hakkında bir açıklama yapmıştı.

Bakanlık açıklamasında, söz konusu modelle ilgili tüm araçların etkin bir şekilde kullanılacağını bildirmişti.

Açıklamada, bu modelle üretim ve ihracatın destekleneceği vurgulanmıştı.

Diğer taraftan, Türkiye’nin yaklaşık 2 bin 500 kilometre uzağındaki pazarlarda etkili olmak ve toplam ihracatı 60 milyar doları aşan 18 ülkeye ihracatın dört kat artırılması amacıyla, Ticaret Bakanlığı tarafından ‘Uzak Ülkeler Stratejisi’nin hayata geçirildiği duyurulmuştu.

Türkiye’de KOBİ’ler toplam girişimlerin %99,8’ini oluştururken istihdamın yüzde 76’sı, katma değerin yüzde 54’ü, yatırımların yüzde 50’si, üretimin yüzde 56’sı ve ihracatın ise yaklaşık yüzde 60’ı yine bu işletmeler tarafından gerçekleştiriliyor.

KOBİ’lerin krediye erişimlerinin artırılması amacıyla sağlanan desteklerin sayısında ve miktarında son yıllarda bir artış yaşanmasına rağmen, son dönemlerde ekonomideki oynaklığa bağlı olarak artan faizler nedeniyle bu işletmelerin krediye erişim imkanları zayıfladı.

KOBİ ve işletmelere 250 milyar TL'lik kredi! Bakan Nebati detayları resmen duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön