28 / 04 / 2024

Yıkılan binaların müteahhitlerine ne olacak?

Yıkılan binaların müteahhitlerine ne olacak?

İçişleri Bakanı Soylu, "Yıkılan binaların müteahhitlerine ne olacak? Bunlar nasıl tespit edilecek? Bu kişiler cezasız mı kalacak?" sorularına, "Akan gözyaşını karşılıksız bırakmayız. Hukuk da bırakamaz zaten" cevabını verdi...



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayınında, Elazığ'da meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8'lik deprem sonrası Türkiye'nin her noktasından bölgeye yardımlar geldiğini söyleyen Soylu, yardımların AFAD koordinesinde dağıtıldığını ifade etti.

Bazı belediyelerin yardımlarının kabul edilmediği yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Bakan Soylu, meseleyi başka yönlere çekmek isteyen insanların olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, "Yardımlar şu ve bu partilere gidiyor.' İnsan Allah'tan korkar. Biz vicdanı körelmiş insanlar mıyız? Bu tartışmalara girmek istemiyorum. Birtakım kötü düşünceler, kötü duygular gönlümüzü de karartmaya yöneliktir. Karartmadan işimize bakalım, yolumuza devam edelim." dedi.

Depremin ardından sosyal medyada yaşanan dezenformasyona değinen Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı siber suçlar birimlerinin bu konuda çalıştığını ve hukuk üzerinden de gereğinin yapılacağını belirtti. 

"Akan gözyaşını karşılıksız bırakmayız"

İstanbul'da yaşanan depremden sonra defalarca GSM operatörlerinin temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve en son 20 gün önce görüştüklerini ifade eden Bakan Soylu, "Ortak bir deprem hattı oluşturacağız. Bunu tüm telefonlara yükleyeceğiz. Mümkünse de bundan sonra satılan bütün telefonlarda bu uygulama otomatik olarak olacak. Normal konuşmanın hattını engellemeyecek. 4 operatör çok yakın zamanda yapacaklar, buna çalışıyorlar" diye konuştu.

Bakan Soylu, "Yıkılan binaların müteahhitlerine ne olacak? Bunlar nasıl tespit edilecek? Bu kişiler cezasız mı kalacak?" sorularına, "Akan gözyaşını karşılıksız bırakmayız. Hukuk da bırakamaz zaten. Bizim görevimiz tespit etmek hükümet olarak. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın." yanıtını verdi.

182 bin konut depreme sigortasız yakalandı!
 


Geri Dön