Kent Haberleri

Yılan hikayesine dönen ve milyarlarca liraya mal olan projeler meclis gündemine taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi, senelerdir bitmeyen projeleri Meclis gündemine taşıdı. Yıllardır tamamlanamayan ve milyarlarca liraya mal olan projeler arasında Çamlıbel Tüneli Tokat Havalimanı, Tekke Barajı, Yıldızeli Hızlı Tren İstasyonu yer alıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat ve Bolu  milletvekilleri, bölgelerinde milyarlarca TL'ye mal olan fakat senelerdir tamamlanamayan yol, tünel, havalimanı ve baraj gibi projeleri TBMM’de tek tek açıkladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz yarım kalan projeleri için “Etüt ve projesi biten Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Çamlıbel Tüneli hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat’a her gelişinde ve her seçim döneminde söz verilmesine rağmen 8 yıldır ihale bekleniyor’" dedi. 


YILDIZELİ TREN İSTASYONU HALA AÇILMADI


Sözcü'den Başak Kaya imzalı habere göre Durmaz şunları dile getirdi: “Yıldızeli Hızlı Tren İstasyonu hala açılamadı. Niksar ilçesini Almus’a bağlayan 15 kilometrelik yol ihale bile edilmedi. Kazalara sebep olan Zile-Turhal arasındaki yol, ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kaldı. Niksar-Tokat yolu 8 senedir tamamlanamadı. Almus–Tokat yolu , Çamlıbel–Yeşilyurt–Sulusaray yolu da yapılmadı.

1.2 MİLYARLIK HAVAALANI

1 milyar 200 milyon Türk Lirası para harcadılar havalimanı yaptılar fakat mega kent İstanbul’dan başka yere sefer yok. İstanbul uçak saatleri de iş insanlarımızın beklentileriyle de örtüşmüyor. Uçak saatleri uyuşmuyor. İzmir, Antalya, Tekirdağ, Bursa gibi Tokatlı hemşehrilerimizin yoğunluk olduğu şehirlerimize de sefer istiyoruz. Almanya başta olacak şekilde Hollanda, Avusturalya’ya aktarmasız sefer istiyoruz." dedi.

CHP Bolu Milletvekili ve TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2014'te temeli atılmış olan ve 2024'te su tutması planlanan Tekke Barajı’nın son durumunu TBMM’de gündeme taşıdı. Türker Ateş açıklamasında ödenek yetersizliği ve fondaki kesintiler nedeniyle tamamlanamadığını dile getirdi. Türker konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Söz konusu projede yüzde 75 ilerleme var ama 250 milyon TL'lik ödenek gelmedi, mevcut 150 milyon TL'lik ödenekte de kesintiye gidildi.  9 bakan değişti fakat baraj inşaatı bitmedi.’’

 

Ülkede kiracı olmak da problem kiracılar da problem! Anlaşmazlıklar resmen boyut değiştiriyor! 

Selçuk Geçer'den son dakika dolar uyarısı geldi: 5 ay sonra...

İstanbul’da zemini sağlam olan ilçeler hangileri? Deprem riski en yüksek bölgeler nereler?