05 / 05 / 2024

Yılbaşı öncesi hesaplara yatacak! 700 bin çalışan en az 2000 lira alacak

Yılbaşı öncesi hesaplara yatacak! 700 bin çalışan en az 2000 lira alacak

Milyonlarca çalışana yılbaşı öncesi ilaç gibi ödeme yapılacak. En az 2.004 TL hesaba geçecek. Ödemeler maaşa göre değişiklik gösteriyor. Merakla beklenen ödeme takvimi netleşti. Ödemelerden yaklaşık 700 bin kamu işçisi yararlanacak. İşte tüm detaylar...



Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyordu. 700 bin kamu işçisine verilecek. Maaşa göre değişim gösterecek. Fazla mesai, yol ve yiyecek gibi ilave ödemeler olmaksızın brüt ücrete göre hesaplanıyor. İşçilerin merakla beklediği ödeme takvimi netleşti. Asgari ücretli bir işçiye 2.004 TL ödeme verilecek. Maaş yükseldikçe yapılan ödeme de artabilecek.

TARİH YAKLAŞIYOR

Yaklaşık 700 bin işçinin faydalanacağı ödemeler için son tarih netleşti. Kamu işçilerine verilen ikramiye ödemeleri için tarih geldi. Her yıl ilave ödenen tediye yani ikramiye toplamda 52 gün için verilmekte.

Ödemeler yılda 4 taksite bölünüyor. 26 günlük tutar yılın ilk yarısında ödenmişti. İlk taksit 28 Ocak’ta, 13 günlük ikinci taksit ise 29 Nisan’da hesaplara yatmaya başlamıştı.

Cumhurbaşkanı kararıyla 26 günlük ek ödeme daha yapılıyor. Yılın ikinci yarısında yapılan ödemelerin ilki 4 Temmuz’da yatmıştı. Kalan yarısının ise Aralık ayında ödenmesi bekleniyor.

Takvim'in haberine göre, 700 bin kamu işçisi kalan 13 günlük ikramiyesini 16 Aralık tarihinde alacak. Peki, hangi kamu işçisi ne kadar alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön