28 / 04 / 2024

Yıldırım Demirören: İnönü'yü yarın yıkarız!

Yıldırım Demirören: İnönü'yü yarın yıkarız!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İnönü Stat projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda beklediğini belirterek, "Devletimizden izin için destek bekliyoruz. Onay çıkarsa yarın yıkmaya hazırız" dedi...



Beşiktaş Kulübü, 2009 yılından beri teknik sponsoru olan Adidas ile işbirliği sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. Düzenlenen tören sonrası soruları yanıtlayan başkan Yıldırım Demirören, İnönü Stadı ile ilgili konuştu. Yenileme projesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın destek verdiğini belirten Demirören, "Proje Anıtlar Kurulu'na gitti. Onay Anıtlar Kurulu defterine işlendi. Kültür ve Turizm Bakanımız nedenini bir türlü anlamadığımız şekilde projeyi bekletiyor. Devletimizden sadece izin konusunda destek bekliyoruz. Finansmanı ve projesi hazır. Kendimiz yapacağız. Anıtlar Kurulu neye izin verirse onu yapacağız. Bakanımıza statla ilgili yanlış bilgi verildiğine inanıyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Kayserispor statlarını yaptı. Trabzonspor ve Sivasspor yapıyor. Beşiktaş'ın da stadını istemesi en doğal hakkı. Kayma korkusu varsa zaten böyle de kayacak. Yeni teknolojiyle yapalım ki bakanımızın kayma tereddütünü ortadan kaldıralım. Onay çıksın, yarın yıkmaya hazırız" dedi. Takımın durumu hakkında da bilgi veren başkan, Tayfur Havutçu'ya çok güvendiklerini belirterek, "En büyük arzumuz Beşiktaş'ın içinden gelmiş, Beşiktaşlı olan, Beşiktaşlılık duruşunu futbolculara yansıtan hocayla devam etmek. Sezon sonu oturup konuşacağız" dedi.

YENİ YILDIZLAR GELECEK
Yabancı oyuncularla ilgili çıkan transfer haberleri konusundaki soruyu da yanıtlayan Demirören, "Bize resmi teklif gelmedi. Hiçbir futbolcumuz 'Gitmek istiyorum' diye bize gelmedi. Göndermek gibi bir niyetimiz de yok. Yıldızlarımız burada kalacak. İlave yıldızlar muhakkak gelecek" diye konuştu.
Sabah/FATİH DOĞAN


Geri Dön