28 / 04 / 2024

Yıldırım Şerafeddin Atalay Kreşi'nin inşaatı tamamlandı!

Yıldırım Şerafeddin Atalay Kreşi'nin inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçedeki Şerafeddin Atalay Kreşi'nin inşaatını tamamladı.




Kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek ve eğitime destek sağlamak adına Yıldırım Belediyesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi mensuplarının çocuklarının geleceğe hazırlanması için yapılan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Şerafeddin Atalay’ın adının verildiği kreş tamamlandı. Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplamda bin 500 metrekarelik alanda hizmet verecek modern binanın içerisinde 215 metrekarelik oyun bahçesi, uyku odaları, oyun ve etkinlik odaları, öğretmenler odası, yemek salonu, emekleme ve emzirme odaları, mutfak ve sağlık odaları bulunuyor. Yüksek standartlara sahip bir eğitim yuvası olmaya hazırlanan kreş, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin uzun yıllardır devam eden ihtiyacını karşılayacak ve sağlık çalışanlarının çocuklarını aile sıcaklığında yarınlara hazırlayacak.

ADIM ADIM GELECEĞE

Öncelikli hizmet grupları arasında yer alan çocukların nitelikli bir okul öncesi eğitimi alarak öğrenim yaşantılarına başlamalarını önemsediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemiz son 15 yılda gösterdiği gelişim ve kalkınmayla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bunu kalıcı hale getirebilmek ve 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha güçlü uzanmak adına eğitim standartlarımız her geçen gün yükseliyor. Bu bağlamda toplumumuzun geleceği olan çocuklarımızı donanımlı bireyler olarak yarınlara hazırlamak adına okul öncesi eğitim ön plana çıkıyor. Biz de yerel yönetim olarak eğitimin desteklenmesi çerçevesinde ilçemize bir taraftan yeni kreş binaları kazandırırken, diğer taraftan da YIL-MEK bünyesindeki Okul Öncesi Eğitim Sınıfları ile yavrularımıza eğitim veriyoruz” diye konuştu.

‘EĞİTİME DESTEK SÜRECEK’

Yapımı tamamlanan kreşin yanı sıra vatandaşların talepleri doğrultusunda ilçeye yeni kreş binaları kazandırmayı planladıklarını belirten Başkan Edebali, “Yaptığımız çalışma ile ilçemizin önemli sağlık merkezlerinden olan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile iş birliğini güçlendirirken, hem de hedeflerimiz doğrultusunda göreve talip olduğumuzda söz verdiğimiz eğitim yuvalarını ilçemizde oluşturmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken de geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan meclis üyemiz Şerafeddin Atalay’ın ismini kreş binamıza yaşatıyoruz. Temel eğitim safhasında hizmet verecek bölgesel kreşlerde aile sıcaklığı oluşturarak anne şefkatiyle eğitim vermeye devam edeceğiz. İlçe sakinlerimizin önemli ihtiyaçlarından biri olan bölgesel kreş binaları ile taleplere cevap vermek adına, Millet, 75. Yıl ve Bağlaraltı mahallelerine kısa süre içerisinde modern kreş binalarımızı kazandırmayı hedefliyoruz. Eğitime olan desteğimizi, çocuklarımızın geleceğe güvenle bakması için sürdüreceğiz” dedi.

 

 


Geri Dön