12 / 05 / 2024

Yıldırım'da beton parke fabrikası açıldı!

Yıldırım'da beton parke fabrikası açıldı!

Yıldırım'ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordur Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Yıldırım'ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordur Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuş oğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, bürokratlar ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Tesisin açılış töreninde konuşan Başkan Edebali, bin 800 metrekare alanda hizmet veren tesisin yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin liralık yatırımla oluşturulduğunu belirtti. 


YILDIRIM'A HAK ETTİĞİ DEĞER 

Başkan Edebali, "Yıldırım'ı hak ettiği düzeye getirmeyi amaçlıyoruz. Bugün de önemli bir tesisi hizmete açıyoruz" diye konuştu. Tesisin kısa bir sürede üretim yapacak kapasiteye geldiğini belirten Başkan Edebali, "Tesisimiz 8 saatlik bir üretim yaptığı zaman bin metrekarelik kilitli parke taşı üretebiliyor. Ayrıca yine 8 saatte 3 bin 500 bordiir üretiyor. Kendi üretimimizi kendimiz yaparak daha ucuz bir maliyetle ihtiyaçlarımızı gideriyoruz.  Bu tesisimizden diğer belediyeler de faydalanabilecek" ifadelerini kullandı. 


1 YILDA 50'NİN ÜZERİNDE PROJE 

700 bin nüfuslu Yıldırım'ı geleceğe taşımak amacıyla hizmet ürettiklerine vurgu yapan Başkan Edebali, "Bizler ilk hizmet yılımızı geride bırakırken 50'nin üzerinde proje hayata geçirerek sorunlara çözümler ürettik" dedi. Her alanda ilçeyi daha iyi bir noktaya getirmek için projeler üretmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Edebali, "Yıldırım'ı, hemşerilerimiz ile birlikte daha iyi bir noktaya getirmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı. 


BURSA'YA FAYDA SAĞLAYACAK 

Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, "Hem Bıırsa'da hem de Türkiye'de insanımızın hayatını kolaylaştıracak hizmetlere bir örnek de bugün Yıldırım'da hayata geçiriliyor. Hayata geçirilen beton parke ve bordiir üretim tesisi yalnızca Yıldırım için değil, tüm Bursa için çok faydalı olacaktır" dedi. 

Yıldırım'ın kendine has sorunlarının olduğunu dile getiren Hakan Çavuşoğlu, "Yıldırım, imarsız yapılanmanın var olduğu bir yer. Kentsel dönüşüm kanunu ile beraber Yıldırım'da önemli hamleler yapılmaya da başladı. Tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırmak, ilçeyi modem konutlarla donatmak büyük önem taşıyor" diye konuştu. 


Bursa Haber


Geri Dön