27 / 04 / 2024

Yıldırım'da trafik rahat nefes alacak!

Yıldırım'da trafik rahat nefes alacak!

Yıldırım'da trafik rahat nefes alacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Yıldırım' daki Davut kadı Caddesi ile Musababa Caddesi' ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi' ni de genişletiyor...



Bursa gibi çarpık ve yoğun yapılaşmanın olduğu bir kentte hizmet üretmenin zorluklanna dikkat çeken Başkan Altepe. "Yol başta olmak üzere, park, yeşil alan, spor tesisi gibi sosyal donatı alanlarını mahallelerimize kazandırmak için kamulaştırma ve yıkım yapmak zorunda kalıyoruz. Ortalama her iş günü bir bina yıkıyoruz. Dağyolu Caddesi'nin Davutkadı - Musababa arasını tamamlamak üzereyiz. Bunun ardından Musababa - Zümrütevler arasını başlatacağız" diye konuştu. Yıldınm Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da Yıldırım ilçesindeki ulaşım yatırımları dolayısıyla Başkan Aftepe'ye teşekkür etti. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'daki Davutkadı Caddesi ile Musababa Caddesi'ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi'ni de genişletiyor. Belediye Başkanı Recep Altepe, "Burada yapılacak genişletme çalışması ile bölge trafiği önemli ölçüde rahatlayacak" dedi.

Raylı sistem ve yeni yolla trafiği rahatlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldınm'daki Dağyolu Caddesi'ni de genişletiyor. 

Şehrin doğu batı akşındaki ulaşım meselesini raylı sistemle çözen ve Ankara-İzmir kara yolunun yükünü de 30 metrelik imar yolu açarak azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kent içi dikey yolların sağlıklaştırması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen bugüne kadar somut bir adım atılamayan, İncirli Caddesi ile Musababa Caddesi'ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi'nin genişletilmesi için başlatılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Toplam 38 parsel üzerindeki binaların kamulaştırmasına yaklaşık 7 milyon TL harcanırken, hemen caddenin Davutkadı meydanı girişinde bulunan son 4 katlı bina yıkıldı. 


CADDENİN GENİŞLİĞİ 15 METREYE ÇIKACAK 


Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki caddeyi 15 metre genişliğe kavuşturacak olan çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen binanın yıkımını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da izledi. Dağyolu Caddesi'nin Davutkadı ile Telefenk arasında önemli bir bağlantı aksı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, burada yapılacak genişletme çalışması ile bölge trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını kaydetti. 


Yeni Akit


Geri Dön