28 / 04 / 2024

Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzı gerçekleşti ve borsaya yeni bir şirket daha katıldı. Peki bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyor ve halka arza gelen talep ne kadar oldu?



Borsa İstanbul’a kote olan şirketlere bir yenisi daha katıldı, Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz oldu.

 Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Yeni şirketi için yapılan gong töreninde konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, Oncosem’in, AR-GE çalışmaları sonucu ürettiği patentli cihazlarıyla sağlık teknolojisi alanında başarılı bir performans gösterdiğini, faaliyetlerindeki bu başarılı performansın halka arzına da yansımış durumda olduğunu söyledi.

Oncosem’in, halka arzda gelen yüksek taleple ve 104 milyon TL tutarında halka arz geliriyle başarılı bir halka arz gerçekleştirdiğini vurgulayan Ergun, geçtiğimiz yıl gerçekleşen bazı halka arzlarda görüldüğü üzere, Oncosem’in halka arzına yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılardan gelen yüksek talep geldiğini bildirdi. Bunun hem Oncosem’e hem de sermaye piyasalarımına olan güvenin işareti olduğunun altını çizen Ergun, “Bu güvenin 2023 yılındaki halka arzlarda da devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön