30 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil 'Bodrum'daki ofisini villaya çevirdi' iddiası!

Yılmaz Özdil 'Bodrum'daki ofisini villaya çevirdi' iddiası!

Yılmaz Özdil, Bodrum Bitez sahilinde 2017 yılında denize sıfır konumda yapılmakta olan bir binayı almıştı. Ticari alan olduğu için ofis yapacağını belirten Özdil'in, ofis inşaatının konuta döndüğü ve villaya kaçak bölümler eklendiği ortaya çıktı...



Yılmaz Özdil'in villa skandalında yeni ve ilginç bilgiler ortaya çıkıyor. Yılmaz Özdil bir yandan Bodrum’da kaçak inşaat yaptığı villası için imar affına başvururken diğer yandan gazetedeki köşesinde imar affına ilişkin eleştirilerde bulunmuş. Özdil, İmar affını “Pay hattı” ifadesi ile belirtmiş.

Sabah'ta yer alan habere göre;  Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez sahilinde 2017 yılında denize sıfır konumda yapılmakta olan bir binayı AKTUR A.Ş.'den alıp "ticari alan" vasfı olmasına rağmen "ofis" yapıyormuş gibi hareket edip sonradan villaya çevirdiği öğrenilmişti.

Yılmaz Özdil Bodrum daki ofisini villaya çevirdi iddiası!

OFİS VİLLAYA DÖNÜŞTÜ

Normalde arazinin "ticari alan" vasfı bulunduğu için konut yapılmasına izin verilmiyordu. Zaten Bodrum Belediyesi'ne 142,5 metrelik ofis yapımı için ruhsat vermişti Mimari projeye göre tek katlı iki adet bitişik ofis inşa edilecekti. 

Eşi Hülya Özdil üzerine kayıtlı olan 558 metrekarelik arazide inşa edilen villa sadece ofisten konuta çevrilmekle kalınmadı kaçak bölümler ilave edilerek ruhsatın yaklaşık iki katı kadar inşaat alanı oluşturuldu.Yani küçük ofis diye başlanan inşaat bitince muhteşem manzaralı devasa bir villa haline geldi. 

Yılmaz Özdil, villasındaki kaçak bölümler için ise 2018 yılının sonunda imar affına başvuru yaptı. Başvuru mal sahibi Hülya Özdil tarafından gerçekleştirilmiş.

İMAR AFFINI ELEŞTİRMİŞ

Yılmaz Özdil'in ise bir yazısında ise imar affı hakkında eleştirilerde bulunduğu hatta "Pay hattı" diye tabir ettiği ortaya çıktı. Özdil'in o yazısında, "Deprem ülkesinde "imar affı" olur mu birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorundur, pay hattı!" ifadelerine yer verdiği ileri sürüldü. 

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki evini denize kaydırdığı iddia edildi!


Geri Dön