Genel

YKM yurtdışına Irak ve Bulgaristan'dan girecek

Bu yıl yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini belirten YKM Genel Müdürü Jaklin Güner, ilk yurtdışı YKM mağazasını Irak ve Bulgaristan'a açacaklarını söyledi

Çok katlı mağazacılık konseptine Ankara'da başlayan YKM'nin 60'ıncı yılını yine Ankara'da Kentpark AVM'de açtığı mağazayla kutlayan Genel Müdür Jaklin Güner, 2010'un ilk 5 ayının iyi gittiğini yıl sonuna kadar yüzde 20 büyüme hedeflediklerini söyledi. 2010 yılı sonuna kadar 55 olan mağaza sayısını 60'a çıkaracaklarının ve yaklaşık 470 milyon lira ciro beklediklerinin altını çizen Güner, yurtdışına açılma çalışmalarında ise sona geldiklerini söyledi. 2009'u 407 milyon lira ciro ile kapatan YKM'nin ilk yurtdışı mağazalarını Irak ve Bulgaristan'da açmayı planladıklarını dile getiren Güner, Suriye'den de bayilik teklifi aldıklarını bu pazarı da değerlendireceklerini ifade etti. YKM'nin yaklaşık bin marka ile çalıştığını ve mağazalarda, 'hayat tarzı mağazacılığı' adını verdikleri sistemi de uygulamaya başladıklarını belirten Güner, "İnsanların giyiminde yaş ve gelirden ziyade hayat tarzları etkili oluyor. Müşterilerimizi artık hayat tarzlarına göre ayırıyoruz, ürünleri ona göre seçiyoruz. Türkiye'de hayat tarzı araştırması yapan ilk firma biziz" diye konuştu.

SANAL ALIŞVERİŞ BÜYÜR
Güner, YKM'nin online alışveriş sitesinin altyapısını ve içeriğini de tamamen yenilediklerini, çok kısa bir süre içinde internet kullanıcılarına bir YKM mağazasında bulabileceklerinin çok daha fazlasını, online alışverişe özel avantajlarla sunacaklarını ifade etti. Güner, "Hedefimiz toplam satış içerisinde online alışverişin payını yüzde 10'lara getirmek" dedi.
Sabah