Kent Haberleri

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023? YKS'ye sayılı günler kala depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği gündem oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. YKS'ye sayılı günler kala depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği gündem oldu. 

'Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği kaç lira?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. YKS sınavından önce, geçtiğimiz günlerde açıklanan depremzede öğrencilere sağlanacak ulaşım ve barınma desteği hakkındaki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. 17-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak YKS sınavı için depremzede öğrencileri sevindirecek haberi ÖSYM resmen verdi. 

YKS sınava giriş belgelerini geçtiğimiz günlerde açıklayan ÖSYM depremzede öğrenciler için sınav merkezi değişikliği yapabilme hakkı da tanıyor. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından, ikamet ettiği şehir dışında başka bir yerde sınava gitmek zorunda olan öğrenciler için ulaşım ve barınma desteği yapılacak.

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor. 

YKS sınav yerlerini adaylar ile paylaşan ÖSYM, sınava farklı illerde girecek adaylar için ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını açıkladı. 

Söz konusu açıklamada "Deprem bölgesinde ikamet edip ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere), valilikler ve kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir" denildi ve talep doğrultusunda öğrenci ile beraber bir refakatçinin de imkandan yararlanabileceği belirtildi. 

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

YKS BARINMA VE ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU 2023 

Deprem bölgesinde ikamet edip ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanan adayların, ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olacak şekilde) Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvuruların ardından AFAD koordinasyonunda karşılanacak.

Ulaşım ve barınma desteğine başvurular; TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile beraber 1 Haziran ve 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. 

Başvuruların, belirtilen evraklarla belirtilen tarih aralığında, Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılması gerekiyor. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgedeki şehirlerde meydana gelen yıkım ve 2023-YKS başvurularındaki artış nedeniyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldığı açıklanmıştı. 

Yaşanan bu olağanüstü durum sebebiyle sınırlı sayıda öğrenci, ikamet ettikleri İl/İlçe dışında bir sınav merkezine atandı. 

YKS sınav giriş belgeleri https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulanabiliyor. 

İngiltere'de konut fiyatları 11 sene sonra ilk defa geriledi!

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpıt ilk olarak 3008'de kullanılacak! Peugeot 3008 ne kadar 2023?

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Altın alalım mı, satalım mı? İslam Memiş'ten rakam açıklaması geldi! Kuyumcuya gitmeden önce hemen bakın!