Ekonomi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!Dr

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’de vakıf yükseköğretim kurumlarının çok ciddi bir kapasiteye ulaştığını söyleyerek, vakıf üniversitelerine bazı çağrılarda bulundu.

İşte detaylar…

VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ SAYISI 79'A DAYANDI!

YÖK Başkanı Özvar ise yükseköğretim alanında çok köklü değişim ve dönüşümlerin yaşandığını söyleyerek, bugün 75'i Üniversite olmak üzere vakıf yükseköğretim kurumlarının sayısının 79'a ulaştığını iletti.

YKS yerleştirme verilerine göre, vakıf üniversitelerine 166 bin civarında öğrencini yerleştiğini aktaran Özvar, "Bu sayı, toplam yerleşen öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 20'sini oluşturmaktadır. Bu oran, Türkiye’de vakıf yükseköğretim kurumlarının çok ciddi bir kapasiteye ulaştığının bir kanıtıdır. Daha önemlisi, İstanbul ve Ankara gibi illerde yeni yerleşen öğrenciler içinde vakıf öğrencilerinin payı çok daha yüksektir. Vakıf yükseköğretim kurumlarımızdaki öğrenci sayılarımız önceki senelere kıyasla artsa da dünyadaki birçok ülkeyle kıyasladığımızda hala çok düşüktür. UNESCO verilerine dayalı olarak 192 ülke üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, küresel ölçekte yükseköğretim okullaşma yükünün yüzde 33'ünü vakıf üniversiteleri üstlenmektedir. Önümüzdeki dönemde de eğitim ve öğretimde kaliteye, araştırma ile geliştirmede daha büyük yatırımlara öncelik veren vakıf üniversitelerimize yönelik yeni teşvik politikaları ve mekanizmaları bildireceğiz. Bu şekilde yükseköğretim alanında farklılaştırma perspektifimizi derinleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Vakıf üniversitelerinde geçen sene doluluk oranının yüzde 75, bu yıl ise yüzde 98 ulaştığını belirten Prof. Dr. Özvar, şunları aktardı;

"Vakıfların doluluk oranında yüzde 23’lük bir artış yaşandı. Geçen yıl yaklaşık 42 bin kontenjan boş kalırken, bu yıl boş kontenjan sayısı 4 bindir. Attığımız adımlar sayesinde boş kontenjan sayısı, geçen yılın onda birine indi. Vakıf yükseköğretim kurumlarımızın bu yıl için açıkladığı ücretler ile ilgili velilerden indirim yapılması konusunda çok sayıda talep geliyor. Sağladığınız burslardan dolayı topluma katkınızı önemsiyoruz. Açıkçası, vakıf sektörümüzün istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesini istiyoruz ve bu yönde her türlü desteği sağlıyoruz, bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz. Öğrencileriniz Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan koşullar çerçevesinde üniversitelerinizi tercih etse de kayıt aşamasında ücretlerden kaynaklı olarak oluşabilecek tereddütlerin kayıtlı öğrenci sayısını olumsuz etkilememesi adına sizlerin ekstra bir indirim kampanyası yapması faydalı olacaktır. Böylece atacağınız adımlar, tüm sektörlerde olumlu yansımalara sebebiyet verecektir. Mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde özellikle ücretli programlara yerleşen hiçbir öğrencimizin maddi imkansızlık nedeni ile eğitimini aksatmasını istemiyoruz. Bu bağlamda vakıf üniversitelerimizden öngörülebilir ve istikrarlı bir ücret politikası benimsemelerini de bekliyoruz. Ücretli programlara yerleşen öğrencilere çeşitli indirimler yapan vakıf üniversitelerimize teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Bu konudaki süreçleri yakından takip ettiğimizi bilmenizi istiyorum.”

Emekli maaşı nasıl taşınır? Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Damacana su fiyatları fırladı! İşte detaylar!

Toprak Mahsulleri Ofisi açıkladı! Kırmızı mercimek alım fiyatı belli oldu!